Tineri medici români își riscă viețile pentru a duce medicamente bolnavilor din spitalele ucrainene

Mai mulți tineri medici de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași împreună cu Asociația Congregației Surorilor Providenței au pornit o acțiune de susținere a spitalelor din Ucraina.

Acești tineri medici de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași împreună cu Asociația Congregației Surorilor Providenței au pornit o acțiune de susținere a spitalelor din Ucraina.

Ei au început de la trei sacoșe de rafie care conțineau o sacoșă cu medicamente pentru copiii din spitalele ucrainene și au culminat cu peste 30.000 de euro strânși care au însemnat medicamente și pe care le-au trimis în diverse spitale din Ucraina precum Spitalul Regional din Cernăuți, Spitalul de Urgență din Kiev, Institutul de Neurochirurgie Romadanov- sectia neuro-oncologie pediatrică și Spitalul din Kharkiv.

Cu fiecare zi în care războiul rămâne activ în Ucraina și în spitale situația devine critică, relatează Monitorul de Cluj.

Asociația Starlife Charity își riscă viața pentru ca necesarul medical să ajungă în spitalele din Ucraina unde este cea mai mare nevoie.

Ei primesc în fiecare săptămână o actualizare cu medicamentele și produsele sanitare de care au nevoie spitalele din Ucraina de la directorul medical al Spitalului din Cernăuți care centralizează necesarul.

Emanuel Ungureanu, apel la cetățeni să ajute medicii să adune medicamente pentru spitalele din Ucraina

Deputatul USR și membru în Comisia pentru Sănătate și Familie în Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu a lansat un apel pentru ai putea ajuta în continuare pe tinerii medici din Iași.

„Acești tineri medici minunați de la Spitalul Clinic Dr. C.I. Parhon, împreună cu partenerii lor de nădejde- Asociația Congregația Surorilor Providenței au pornit o acțiune de susținere a spitalelor din Ucraina.

Cei 7 minunați au pornit această misiune salvatoare de vieți prin colaborarea cu Asociația Starlife Charity din Ucraina și au început de la 3 sacoșe de rafie cu medicamente pentru copii, au continuat cu 2 portbagaje ale mașinilor personale și au culminat cu peste 30.000 de euro însumând medicamente și materiale sanitare pe care le-au trimis în diverse spitale din Ucraina (Spitalul Regional din Cernăuți, Spitalul de Urgență din Kiev, Institutul de Neurochirurgie Romadanov- sectia neuro-oncologie pediatrică, Spitalul din Kharkiv).

Acești oameni minunați de la Starlife Charity își riscă viața pentru ca necesarul medical să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie.

În fiecare săptămână primesc o actualizare cu necesarul acestor spitale de la directorul medical al Spitalului din Cernăuți care centralizeaza acest necesar, iar pana acum au reușit prin donațiile stranse să acopere o parte din acest necesar, însă posibilitățile lor sunt limitate”, a transmis Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Dacă vrei să contribui, o poți face cu o sumă de bani, oricât de mare, în contul bancar următor:

ASOCIAȚIA CONGREGATIA SURORILOR PROVIDENTEI

IBAN: RO28RNCB0175033598430001

Adresa: Şos. Birnova, Nr. 2, 700285-Iaşi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*