THRILLER în Sala Transilvania! CSU Sibiu – CSO Voluntari 90-89, după overtime

CSU Sibiu continuă lupta pentru  calificarea în semifinalele Ligii Naționale în fața propriilor suporteri. A câștigat în această seară, în Sala Transilvania, meciul 3 din seria cu CSO Voluntari, scor 90-89,  în overtime, după 27-48 la pauză și 78-78 la finalul timpului regulamentar. Threatt Jr a explodat efectiv în final de meci, asumându-și aruncările decisive și devenind principalul marcator de pe teren! În urma acestui rezultat, echipa sibiană a trecut în avantaj, 2-1, și mai are nevoie de o singură victorie pentru a pătrunde din nou în careul de ași.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/CSU Sibiu

Efortul depus la Voluntari și miza jocului din această seară au afectat jocul elevilor lui Rinkevicius, care au început greoi, pentru a-și pierde apoi complet busola în sfertul 2. Meciul a început de la 0-8, Uță stopând elanul oaspeților cu un lay-up. „Vulturii“ au prins curaj și au dus parțialul la 11-0, pentru un 11-8 care a aprins tribunele. Jocul s-a echilibrat, tabela indicând 16-17, după 10 minute. Nimeni nu anticipa însă dezastrul din secvența secundă, când „vulturii“ s-au apărat slab și au avut procentaje modeste inclusiv la aruncările libere. Am suferit, iar scorul a devenit 26-48 (-22) aproape de pauză. CSU Sibiu a intrat apoi la cabine cu un deficit de 21 puncte, 27-48.

Reacția galeriei sibiene a fost fantastică în debutul sfertului trei, aceasta reușind să-și scoată favoriții din amorțeală. „Vulturii“ au făcut mare risipă de efort, împinși de la spate, și au recuperat punct cu punct, pentru a intra în decisiv la -9, scor 52-61.

În debutul sfertului 4, cu nervii întinși la maxim, Rinkevicius a protestat la o decizie la limită a arbitrilor, fiind penalizat cu fault tehnic. Din fericire am scăpat ieftin, iar „vulturii“ și-au continuat cursa de urmărire. Diferența s-a redus la -5, la jumătatea sfertului 4, 64-69.

Allen ne-a tăiat elanul cu o triplă, Rinkevicius a solicitat imediat time-out, iar în Sala Transilvania fanii încă sperau. Au apărut însă erori în jocul sibienilor, iar la intrarea în ultimele 2 minute deficitul a crescut la -10, scor 68-78. A urmat nebunia! O triplă Dragoste, un coș de 2 puncte Kuti și 2 libere Threatt au reaprins speranțele în ultimul minut, 75-78. Același Threatt Jr. a avut apoi de executat 3 libere, le-a transformat pe toate, iar CSU Sibiu reușea EGALAREA: 78-78!

În overtime, cele 2 echipe au mers cap la cap, iar cu 5 secunde înainte de final era 88-88. Allen a înscris o liberă, 88-89, iar CSU Sibiu a avut ultimul atac, după un time-out cerut de Rinkevicius. Threatt Jr. a fost faultat în ultima secundă și a beneficiat la rândul său de 2 libere. Le-a TRANSFORMAT PE AMBELE, pentru 90-89!

Pentru CSU Sibiu au marcat: Threatt Jr. 28 de puncte, Barro 14 pct, Loving 13 pct, Dragoste 12 pct, Kuti 10 pct, Uță 8 pct., Ivanov 4 pct., Pratt 1 pct.

Cele două echipe se vor întâlni din nou în Sala Transilvania, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 20, în meciul 4 al sfertului de finală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*