THE LAST MISTRESS, pasiune și dorință la ESTE Filmul de Miercuri

ESTE Filmul de Miercuri prezintă filmul THE LAST MISTRESS (2007), regia Catherine Breillat, proiecție în colaborare cu F-SIDES, primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei și modurilor alternative de a privi și reprezenta feminități în cinematografie și societate. Filmul are în centru dorința, pasiunea și obsesia sexuală feminină, un subiect antagonizat de-a lungul timpului, în care sexualitatea feminină a fost privită în general dintr-o perspectivă de procreare, nicidecum de plăcere.

FOTO: Este Film Festival

Proiecția va avea loc miercuri, 30 august, de la ora 21.00, pe Terasa cu Flori a Centrului Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu.

Sinopsis:

Provocatoare prin excelență, în lungmetrajul lansat în 2007 Catherine Breillat adaptează romanul cu același nume publicat în 1851 de scriitorul francez Jules-Amédée Barbey d’Aurevilly. Plasată în Parisul secolului al XIX-lea, drama istorică somptuoasă spune povestea relației tumultoase și a jocurilor de putere dintre curtezana spaniolă La Vellini (Asia Argento) și nobilul Ryno de Marigny (Fu’ad Aït Aattou), înainte și după căsătoria lui cu Hermangarde de Polastron (Roxane Mesquida). Maestră a reprezentării erotismului, Breillat structurează filmul în rama unei confesiuni pe care tânărul Ryno i-o face bunicii lui Hermangarde, o marchiză nu foarte încorsetată de morala secolului.

Rating: N-15. Nerecomandat sub 15 ani.

Film în limba franceză, cu subtitrare în limba română.

Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Bilete la THE LAST MISTRESS (eventbook.ro) sau direct de la intrarea pe Terasa cu Flori a Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*