„The Distinguished Gentlemen’s Ride”, în premieră la Sibiu. Domni eleganți vor defila pe motociclete clasice, în scop caritabil

Prima ediție evenimentului caritabil Mondial „The Distinguished Gentlemen’s Ride Sibiu” (DGR) va avea loc de anul acesta la Sibiu duminică, 19 mai 2024. Ambasadorul evenimentului este Andy Fazekas, care va conduce o motocicletă cu ataș, marca IJ 56, fabricată în 1961.

de Margareta LUPU

foto: Ovidiu Popârțan

„The Distinguished Gentlemen’s Ride Sibiu” este o paradă de motociclete clasice și custom, unde riderii vor fi îmbrăcați în ținută de gală. Scopul acestui eveniment, care are loc simultan în întreaga lume, este acela de a atrage atenția asupra unor maladii care afectează bărbații, cum ar fi cancerul de prostată, testicular dar si Alzheimer.  Motivația este aceea de a ajuta la prevenția acestor boli, precum și strângerea de fonduri pentru cercetarea în domeniu.

La finalul paradei va avea loc o campanie de informare referitor la prevenția și tratamentul bolilor sus menționate.

„Dacă aveți o motocicletă clasică, retro sau custom și doriți să participați, vă invităm să vă înscrieți alături de noi pe site ul oficial. Dacă nu aveți o motocicletă, ne puteți susține printr-o donație pe site ul. www.gentlemansride.com.”, spune Ovidiu Popârțan, unul dintre organizatorii evenimentului.

Anul acesta ambasadorul evenimentului este Andy Fazekas, iubitor de motociclete clasice. El va conduce o motocicletă cu ataș, marca IJ 56, fabricată în 1961.

„Participăm la acest eveniment din 2018 în alte orașe și ne-am gândit să organizăm acest eveniment și la noi acasă în Sibiu. Vom conduce două motociclete din anii ’60, unTriumph gp500 si un IJ 49”, a transms Mihai Belgiu, celălalt organizator al evenimentului.

foto: Ovidiu Popârțan

„The Distinguished Gentlemen’s Ride” (DGR) a luat naștere în anul 2012 în Sidney Australia, fiind organizat de Mark Hawwa. DGR a strâns până acum peste 47,76 mil. dolari fiind organizat în 105 țări.

Sursa de inspirație pentru DGR a fost o fotografie a personajului Don Draper din serialul „Mad Man”, purtând un costum elegant pe o motocicletā clasică.

Sponsorul oficial  evenimentului este TRIUMPH

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*