Teză de doctorat susținută la Facultatea de Teologie

Personalitatea și opera lui Zaharia Boiu au constituit subiectul tezei de doctorat susținută ieri în Amfiteatrul „Mircea Păcurariu” al Facultății de Teologie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Părintele Ioan Remus Răsvan a primit calificativul „Excelent”

foto: Mitropolia Ardealului

Pr. Ioan Remus Răsvan și-a susținut teza de doctorat „Contribuția lui Zaharia Boiu la dezvoltarea educației și comunicării prin Cuvânt a adevărului revelat”, în prezența îndrumătorului științific pr. prof. univ. dr. Constantin Valer Necula, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Comisia de evaluare a acestei teze de doctorat a fost prezidată de decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Daniel Buda și formată din pr. prof. univ. dr. Nicușor Beldimandr. Carmende la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, dna. prof. univ. dr. Carmen Bolocan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Al. I. Cuza” din Iași și dl. prof. univ. dr. Paul Brusanowski de la Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Comisia de evaluare a apreciat eforturile candidatului de a aduce în atenție personalitatea și opera părintelui Zaharia Boiu, de a prezenta principalele direcții tematice și provocările întâmpinate în publicare, precum și perspectivele de cercetare deschise de această teză de doctorat cu o temă care aduce o valoare deosebită în teologia românească.“, transmite Mitropolia Ardealului.

După susținerea publică a tezei de doctorat a urmat ceremonia acordării titlului de doctor în Teologie. „Ceremonia a avut în prima parte depunerea jurământului de credință și de fidelitate față de Biserica Ortodoxă, candidatul făgăduind în fața lui Dumnezeu că va contribui neîncetat la dezvoltarea teologiei ortodoxe românești și a vieții duhovnicești din comunitatea pe care o păstorește. Părintele Ioan Remus Răsvan a primit calificativul «Excelent», cel mai bun calificativ care se poate oferi și au fost declarat public doctor în Teologie.“, arată Mitropolia Ardealului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*