Teste pentru copii și adulți la Spitalul de Pediatrie

Laboratorul Spitalului Clinic de Pediatrie pune la dispoziția sibienilor, copii și adulți, teste antigenice rapide la prețul de 80 lei sau RT-PCR la 280 lei, care să dovedească infectarea cu virusul SARS-COV-2, precum și teste care indică trecerea prin boală sau starea postvaccinală (test cantitativ pentru anticorpi tip antiproteină spike S – 95 lei, test calitativ pentru anticorpi IgM/IgG – 80 lei).

Copiii internați în spital beneficiază gratuit de aceste teste, iar pacienții adulți, care solicită teste la cerere, le pot face contra cost, cu programare la telefon 0269-21.79.27. Recoltarea se face la sediul din str. Pompeiu Onofreiu 2-4, dimineața, între orele 7.30-9.00. Rezultatele se eliberează în 24-48 ore, pe mail, iar la cerere se pot oferi și în limba engleză.

„Este important să știm dacă suntem infectați, dacă avem anticorpi fie în urma bolii, fie în urma vaccinării, pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru. În laboratorul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu s-a efectuat un studiu pe 150 persoane în care  s-a urmărit răspunsul organismului la boală și la vaccinare prin determinarea anticorpilor antiproteină spike S. Concluzia studiului a fost că titrul anticorpilor este scăzut la cei care au trecut prin boală, sub 100 unități/ml, la cei vaccinați titrul este în general între 100-800 unități/ml, iar la cei bolnavi și ulterior vaccinați titrurile depășesc 800 unități/ml. Vom continua să urmărim evoluția în timp a anticorpilor pentru a surprinde momentul în care titrurile scad și eventual personalul trebuie revaccinat“, au precizat reprezentanții spitalului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*