Tenis Club Pamira, amendat de Tribunalul București, după ce a contestat alegerile pentru șefia FRT

Federaţia Română de Tenis precizează că Tribunalul Bucureşti a amendat ACS Tenis Club Pamira pentru ”rea-credinţă” în litigiu dintre cele două organizaţii, clubul sibian contestând alegerile organizate de federaţie.

”La data de 6.12.2019, Tribunalul Bucureşti a respins cererea de lămurire a ACS Tenis Club Pamira şi a aprobat cererea FRT de amendare judiciară a acestuia pentru introducerea cu rea-credinţă a unui cereri vădit neîntemeiate. Este dovedit acum pe cale judecătorească că ACS Tenis Club Pamira a acţionat cu rea-credinţă pentru a obţine amânarea soluţionării definitive a procesului privind înscrierea membrilor noilor organe de conducere ale FRT, cunoscând bine faptul că finanţarea MTS este suspendată până la soluţionarea definitivă a cererii de înscriere şi încercând să amâne cât mai mult acest moment”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Marius Vecerdea, președintele ACS Tenis Club Pamira, este finul și antrenorul președintelui Klaus Iohannis

”La primul termen din judecată din apel – 16.10.2019, ACS Tenis Club Pamira a solicitat amânarea pentru lipsă de apărare, iar la al doilea termen din apel – 23.10.2019, ACS Tenis Club Pamira a invocat necesitatea soluţionării de către Tribunalul Bucureşti a cererii sale de lămurire dispozitiv, cerere pentru care Tribunalul Bucureşti i-a aplicat o amendă judiciară pentru abuz de drept”, precizează FRT.

Federaţia subliniază că în ”încercarea constantă de a tergiversa amânarea soluţionării definitive a dosarului de înscriere a noii conduceri”, diverse entităţi formulează noi cereri de apel în preziua fiecărui termen acordat, invocând apoi necesitatea de a fi citaţi pentru a se prezenta la proces. La termenul din 16 octombrie, noua cerere de apel a fost formulată de Asociaţia Clubul Sportiv Voinţa, prin Bujor Socoteanu, la termenul din 23 octombrie a fost cazul Clubului Sportiv Şcolar Slobozia, prin Ionuţ Gotea. Ambii au depus cererea în preziua termenului, însă nu s-au prezentat în sală, pentru a obţine amânarea pricinii.

”Urmare a amenzii judecătoreşti care i-a fost deja aplicată, Federaţia Română de Tenis solicită public clubului ACS Tenis Club Pamira, prin reprezentantul său domnul Marius Vecerdea: să înceteze demersurile de tergiversare a soluţionării dosarului nr. 19672/3/2019 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti cu termen la 11.12.2019; să înceteze demersurile de dezinformare a opiniei publice”, se arată în încheierea comunicatului.

Ion Ţiriac a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis la data de 19 iunie, contracandidatul său, Marius Vecerdea, reprezentant al clubului Pamira din Sibiu, anunţând la finalul Adunării Generale că va contesta alegerile în instanţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*