Temperaturi în creștere și vreme caldă, la început de februarie. Prognoza meteo actualizată.

În următoarea perioadă vremea se va încălzi ușor, iar temperaturile vor fi în creștere până la jumătatea lunii viitoare.

foto: Mesagerul de Sibiu

Temperaturile se vor situa uşor peste cele obişnuite în această perioadă în cea mai mare parte a ţării până aproape de jumătatea lunii februarie, potrivit prognozei meteorologice pentru următoarele patru săptămâni publicate, vineri, de ANM și preluate de Monitorul de Cluj.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării şi apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum şi în extremitatea de nord-est a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice şi local în cele centrale şi nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile sudice şi sudestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în sud-vestul şi în nord-estul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*