Temperaturi de până la 29 de grade Celsius, în weekend. Cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani.

Meteorologii avertizează că în acest weekend s-ar putea înregistra cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani, iar în unele zone ale României maximele termice vor ajunge până la 29 de grade Celsius, scrie Monitorul de Cluj.

foto: Mesagerul de Sibiu

Astfel, din cauza unui val de aer tropical ce se va abate peste România, vremea se va încălzi în toată țara, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru sfârșitul lunii martie.

„Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme deosebit de caldă. Astăzi, cu siguranță vom atinge pragul unei zile de vară, cu 25 de grade Celsius”, a declarat vineri Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit Antena 3.

Ultimele zile ale lunii martie vor aduce astfel temperaturi ce se pot apropia de 28, chiar 29 de grade, ceea ce înseamnă că „vom atinge cu siguranță recorduri ale valorilor minime și maxime zilnice, cum de altfel și în această dimineață am înregistrat, la 20 de stații meteorologice, cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 29 martie”, a declarat reprezentantul Adminsitrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, acest weekend de la sfârșitul lunii martie ar putea fi cel mai călduros din 1947 până în prezent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*