Tema cerealelor ucrainene, în atenția Comisiei de Agricultură din Parlamentul European. Daniel Buda: „Fermierii din România au nevoie de ajutor!”

Problema cerealelor ucrainene se află în atenția misiunii Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, care se desfășoară în aceste zile în România.

Foto: Daniel Buda / Facebook

Europarlamentarul Daniel Buda a participat alături de membrii comisiei la dezbaterile și analiza problemei cu care se confruntă fermierii români în contextul afluxului de cereale din Ucraina.

„Alături de membrii delegației AGRI, de domnul primar Emil Boc,  de autoritățile locale și naționale, dar și de fermieri si reprezentați ai sectorului am discutat provocările actuale ale sectorului agricol din România.

Fermierii din România au nevoie de ajutor pentru a concura cu proliferarea cerealelor ieftine din Ucraina!”, a semnalat Vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, Daniel Buda.

Pe lângă coridoarele de solidaritate, suspendarea taxelor vamale și renunțarea la cerința certificatelor sanitare și veterinare au făcut ca produsul să pătrundă mai ușor pe piețele din România.

Pentru fermierii de cereale din țară, acest lucru creează o situație tulburătoare.

Europarlamentarul clujean a apreciat și necesitatea unei subvenționări coerente a fermierilor la nivelul Uniunii Europene

„Mai mult decât atât este extrem de important ca toți fermierii din UE să aibă parte de același nivel de subvenționare”, a notat Daniel Buda.

În mod paradoxal, subvențiile cele mai mici în momentul de față se află în statele aflate în proximitatea graniței cu Ucraina.

Membrii Parlamentului European, inclusiv în dialogul cu Comisia Europeană încearcă să găsească cele mai bine soluții pentru statele aflate în proximitatea Ucrainei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*