Telemeaua și cârnații de la Sibiu au cucerit Berlinul!

Telemeaua de Sibiu este pentru prima dată prezentă la un târg internațional într-un stand autentic al Mărginimii.

Sibiul este reprezentat la cea de-a 84-a ediție a târgului internațional „Săptămâna verde” de la Berlin, care se desfășoară în perioada 18 – 27 ianuarie.

În acest an, România participă cu un stand în concept unitar la expoziţia internaţională din capitala Germaniei, prin promovarea produselor agroalimentare, prin producători din teritoriile GAL Țara Oltului și GAL Mărginimea Sibiului, cu produse tradiţionale din carne, lapte, produse apicole, produse meşteşugăreşti, precum şi produse pe bază de lavandă, au anunțat reprezentanții celor două Grupuri de Acțiune Locală. Participarea la acest eveniment reprezintă o bună ocazie de promovare pentru județul Sibiu, care anul acesta deține titlul Regiune Gastronomică Europeană.

Standul Sibiului a fost vizitat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, precum și de Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin. „Expoziția reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, precum și pe plan mondial”, au declarat reprezentanții Ministerului Agriculturii.

O atracție specială o constituie produsele din carne de porc de Mangalița, pregătite de Dan Limbășan din Racovița. Înainte de a degusta carnea și brânza, vizitatorii standului sunt întâmpinați cu un „ștampăl” de rachiu de prune.

Ministrul Petre Daea și producătorul sibian Dan Limbășan

„GAL Mărginimea Sibiului reprezintă județul Sibiu la Târgul de la Berlin cu producători de brânză, carne, miere, produse meșteșugărești și lavandă. Telemeaua de Sibiu este pentru prima dată prezentă la un târg internațional în standul Mărginimii și nu lipsește nici porcul de Mangalița, care este prezentat de GAL Țara Oltului. Participarea a fost sprijinită logistic și cu materiale de promovare de Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”, ne-a declarat primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan, președintele GAL Mărginimea Sibiului.

Târgul internațional de alimentație, agricultură și grădinărit „Săptămâna verde” este organizat la Berlin începând cu anul 1926 și a ajuns la cea de-a 84-a ediție. Evenimentul unde se întâlnesc tradiția și inovația în domeniul agribusines atrage anual aproximativ 400.000 de vizitatori.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*