Teatrul „Gong” te pregătește de examen!

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu reia seria atelierelor de vorbire în public și de gestionare a emoțiilor.

Foto: Arhivă

 

Aceste module dedicate în mod special adolescenților din anii terminali sunt coordonate de pedagogul teatral Ana Mujat. Fiecare modul se constituie din trei ateliere cu o durată individuală de aproximativ două ore, grupele fiind formate din cel mult 12 elevi, astfel încât să se asigure un cadru participativ lejer, dar intensiv. Prima serie de ateliere va debuta vineri, 12 mai, de la ora 18:00.

Programul de Educație Participativă al Teatrului „Gong” din Sibiu își propune implementarea unor activități de grup și fair-play, care să susțină crearea unei platforme de dialog pentru dezvoltare personală, într-un mediu prietenos ce promovează educația prin participare.

Atelierele propuse promovează dezvoltarea abilităților de a susține un discurs puternic în prezentările orale, transmiterea eficientă a unui mesaj și esențializarea acestuia prin gestionarea constructivă a emoțiilor.

Prezentate ca un joc prin tehnica artei actorului, sesiunile cu elevii de liceu au ca obiectiv identificarea emoțiilor puternice în raport cu diferite situații, astfel încât participanții să își poată controla vorbirea și respirația, dar și gesturile, pentru a depăși orice obstacole în fața unei prezentări publice.

Ana Mujat Foto: Teatrul Gong Sibiu

Cariera Anei Mujat a înclinat mereu între cele două pasiuni ale sale: teatrul și pedagogia. În ultimii ani a fost profesor la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 și lector universitar doctor în Departamentul de Artă Teatrală Sibiu, în cadrul căruia a semnat o parte din regiile spectacolelor studențești cu un mare succes la public, iar din luna mai a acestui an se alătură echipei Teatrului „Gong: Sibiu.

Ana Mujat, profesor și actriță, provoacă adolescenții sibieni (cu vârsta între 14 și 18 ani) să participe la un atelier, care are ca scop dezvoltarea personală, focusarea atenției și public speaking.

Cuvântul cheie în jurul căruia gravitează atelierul este emoția. Cum să ne gestionăm emoțiile? Pe ce să ne concentrăm, într-un context care ne provoacă neliniște? Cum să ne reglăm ritmul interior și exterior? Acestea sunt întrebările la care Ana este pregătită, prin diferite tehnici psihopedagogice și teatrale, să le răspundă participanților.

Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea adolescenților la toate cele 3 sesiuni este esențială. Participarea la acest program se face prin achitarea unui bilet în valoare de 14 lei.

Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată. Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior. Biletele la acest atelier sunt puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*