Taximetriștii sibieni luați la purecat de polițiști. S-a lăsat cu amenzi

Miercuri a fost o zi grea pentru taximetriștii din Sibiu. S-au trezit cu polițiștii pe cap.

 

Foto: IPJ Sibiu

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Sibiu și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, au desfășurat o acțiune punctuală având drept scop principal creșterea gradului de siguranță pe linia transportului public de persoane, în regim taxi, pe raza municipiului Sibiu.

Foto: IPJ Sibiu

Pe parcursul acțiunii desfășurate, polițiștii au verificat 50 de autoturisme conduse în regim TAXI, au efectuat 50 de testări alcoolscopice și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.500 de lei. De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Printre neregulile sancționate de către polițiștii rutieri amintim conducerea unui autovehicul având termenul I.T.P. expirat, nerespectarea obligației de a afișa în interiorul vehiculului, la loc vizibil, o listă care să poată fi consultată de către client, cuprinzând titularul legal al autorizației taxi și tarifele de distanță, de staționare și de pornire, pe timp de zi și pe timp de noapte, purtând ștampila primăriei localității de autorizare, precum și un ecuson cuprinzând numele și fotografia conducătorului auto, efectuarea de transport în regim de taxi cu aparatul de taxat defect, cu lampa taxi scoasă din funcțiune sau fără a elibera bonul la finalul cursei.

Foto: IPJ Sibiu

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*