Taxele și impozitele locale se pot plăti și prin PayPoint

Deciziile de impunere pentru taxele și impozitele locale aferente anului 2017 au fost transmise către sibieni prin poștă. Pe acestea sunt înscrise sumele care trebuie achitate în cursul acestui  an ca impozit pentru locuințe, terenuri, autovehicule și salubritate.

De anul acesta Primăria Sibiu și Direcția Fiscală Locală Sibiu introduc o facilitate de plată, tocmai pentru a micșora timpul necesar efectuării plății. Din 2017 taxele și impozitele locale, inclusiv noua taxă de salubrizare se pot achita și prin PayPoint, o modalitate care nu presupune comisioane ce trebuie achitate de plătitor. “Prin această măsură eliminăm cozile. Sibienii nu mai trebuie să vină la ghișeele Direcției Fiscale sau să meargă la poștă ca să achite. Pot să utilizeze sistemul PayPoint din magazinul de lângă casă sau din cartier, exact cum efectuează plata facturilor de gaz sau electricitate”, a explicat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cum se face plata prin PayPoint?

În partea de sus a deciziei de impunere pentru impozit și a deciziei de impunere pentru taxa de salubrizare veți găsi coduri de bare care vor fi scanate cu ajutorul terminalului PayPoint.

Pe decizia de impunere pentru impozit este înscris un singur set de cod de bare. Utilizați-l atât pentru a plăti integral impozitul, cât și pentru a plăti parțial, pe semestru. Dacă plătiți impozitul pentru întreg anul până la data de 31 martie, veți beneficia de acea reducere de 10%

Pe decizia de impunere pentru taxa de salubrizare sunt înscrise două seturi de coduri de bare. Utilizați codul de bare deasupra căruia scrie “COD BARE PLATĂ LUNARĂ” pentru a plăti taxa pe o lună sau pe mai multe luni. Utilizați codul de bare deasupra căruia scrie “COD BARE PLATĂ ANUALĂ” pentru a achita taxa de salubrizare pe întreg anul.

Alte și celelalte modalități de plată a taxelor și impozitelor:

  • La ghișeele Direcției Fiscale din sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare, precum și la cele din sediul de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3
  • ONLINE pe platforma de e-administrație de pe site-ul sibiu.ro sau pe www.ghiseul.ro, o platformă națională de plăți
  • La oficiile poștale din Sibiu

 Direcția Fiscală Locală parcurge în prezent demersurile necesare ca taxele și impozitele locale să poată fi achitate și la automatele de la bănci, exact ca facturile de utilități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*