Taxa pe gunoi, urgență majoră?

Consilierii municipali USR PLUS se opun majorării taxei de salubritate din municipiul Sibiu, acuzând faptul că primarul Astrid Fodor (FDGR) încearcă să introducă în şedinţa Consiliului Local de astăzi, 5 februarie, care se va desfășura în sistem de videoconferință, un proiect de hotărâre în acest sens, fără a fi fost însă dezbătut suficient în prealabil.

Ei au solicitat amânarea şedinţei extraordinare programate în această după-amiază, cu un singur punct pe ordinea de zi, care se referă la aprobarea regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare în municipiul Sibiu.

„Grupul Consilierilor USR PLUS Sibiu solicită amânarea şedinţei extraordinare convocate pentru aprobarea taxei de salubrizare în municipiul Sibiu. Această convocare nu respectă Codul administrativ. Neaflându-ne într-o situaţie de forţă majoră sau maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor municipiului, convocarea unei şedinţe de îndată nu este justificată. În acest context, grupul consilierilor USR PLUS au solicitat doamnei primar Astrid Fodor şi consilierilor locali amânarea pentru ziua de luni a săptămânii viitoare sau orice altă zi a săptămânii viitoare. În şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, doamna primar Astrid Fodor a spus că le va fi prezentat consilierilor locali avizul de la ADI Eco şi aceştia vor fi consultaţi. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar regulamentul transmis pentru aprobare, cu 43 de ore înainte de şedinţă, nu conţine avizul consultativ de la ADI Eco“, se precizează într-o postare pe o reţea de socializare a celor de la USR PLUS Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*