Târgul Național de Jucării

Muzeul ASTRA organizează, în perioada 31 mai – 2 iunie, Târgul Național de Jucării, ediția a XII-a.

Timp de trei zile, peste 25 de meșteri, artiști și animatori, vor readuce în Muzeul în aer liber sute de jucării realizate prin tehnici tradiționale, din materiale ecologice. Vor avea loc zece ateliere interactive, cum sunt cele de împâslit lână, țesut la gherghef, olărit, pictură, confecționat păpuși, brățări și moriști, morișca fiind simbolul târgului.

„Proiectul îşi propune realizarea unui dialog direct, nemijlocit, între meşterii populari şi vizitatori, dar și încurajarea generției tinere să cunoască mai bine tradițiile și cultura. Atât copiii, cât și adulții vor putea participa la atelierele interactive organizate în Muzeul ASTRA de vineri până duminică. De asemenea, aici vor avea loc și spectacole de teatru și animație pentru copii, puse în scenă ca o reinterpretare a basmelor“, a declarat Raluca Andrei, muzeograf educator muzeal.

Intrare gratuită

De astăzi, până duminică, între orele 11 și 13, la Școala din Ticera vor avea loc proiecții de diafilme, în atelierul diafilmele copilăriei, destinat copiilor cu vârsta peste 6 ani. Sâmbătă și duminică, Asociația Veteres Milites va oferi vizitatorilor lecții interactive de reconstituire istorică, cu tema centrală epoca de glorie a Imperiului Roman.

Sâmbătă, 1 iunie, vizitatorii cu vârsta până la 18 ani au intrarea gratuită.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*