Târgul de țară la Ignat, în Dumbravă

Cea de-a V-a ediție a „Târgul de țară la Ignat”, va avea loc în zona Târgului de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, sâmbătă și duminică (17-18 decembrie), între orele 11 și 17. În cadrul evenimentului  vor fi prezentați toţi paşii pe care îi presupune prepararea bucatelor tradiționale din carne de porc în preajma Crăciunului. Respectând tradiția culinară veche de sute de ani, va fi pârlit și tranșat un porc din rasa Mangalița, care cântărește în jur de 160 de kilograme. Turiştii şi localnicii vor putea să guste apoi din „pomana porcului”, un preparat specific sezonului rece, dar și foarte apreciat în țara noastră.

Cultura are gust!

„Avem pregătite o serie de demonstraţii culinare interactive pe care le vom pune în scenă în perioada premergătoare Crăciunului. Ele sunt concepute pentru a scoate în evidență caracterul ritualic pe care masa din marea sărbătoare îl are la români. Vizitatorii Muzeului ASTRA au, astfel, ocazia să descopere modul special sau chiar unic în care sunt pregătite bucatele tradiționale, dar și să guste din ele”, anunță Ciprian Ștefan, manager general al C.N.M. ASTRA.

Cârnaţii, caltaboşul, murăturile şi băuturile naturale vor fi prezente duminică, 18 decembrie, la Târgul de ţară. În plus, vizitatorii Muzeului ASTRA pot servi aici vin fiert sau ţuică fiartă pe întreg parcursul evenimentului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*