Târgul de jucării din Muzeul ASTRA i-a atras ca un magnet pe sibieni și pe turiști. Foto-Video

Timp de patru zile, între 1 și 4 iunie Muzeul ASTRA găzduiește Târgul de Jucării.

Târgul care se desfășoară în zona Etno-Tehno Parc a muzeului nu a dus lipsă de vizitatori. La ediția din acest an a Târgului de Jucării au participat 29 de meșteri populari din România și din Republica Moldova.

Copiii veniți la târg au avut ocazia să admire și să cumpere jucării confecționate manual, din materiale ecologice și să participe la ateliere de ceramică sau pictură.

Ambianța sonoră a fost asigurată de un un grup de instrumentiști ai Filarmonicii de Stat Sibiu.

Pentru iubitorii sportului, în programul Târgului de jucării a fost inclusă o nouă cursă cu obstacole. Pe traseul prin pădure au fost amenajate marcaje montane care vor ajuta pe cei interesați să recunoască simbolurile și astfel să se orienteze în teren. De altfel, la târg s-au organizat inclusiv ateliere de confecționat marcaje montane.

La această ediție a Târgului de Jucării, a fost în premieră o componentă gastronomică specială, denumită sugestiv ,,Gusturile Copilăriei”. Astfel, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, au fost amenajate 3 vetre cu  15 locuri de prăjit slănina și 3 mese pentru a pregăti preparate tradiționale din copilăria de demult.

Foto/Video: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*