Tangoul pune stăpânire pe Piața Mică din Sibiu

A doua ediție a proiectului Street Music Festival Sibiu se va desfășura anul acesta în zilele de 4 și 5 august, în Piața Mică.

Dacă anul trecut genul muzical ales a fost ragtime-ul, ediția din acest an aduce în fața publicului sibian tangoul. Evenimentul este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu.

”Ideea unui festival muzical de stradă a apărut ca o necesitate a exprimării unor altfel de genuri muzicale precum Ragtime, Tango, Vals sau tematica bazată pe genuri muzicale din baroc, clasicism, romantism și muzica contemporană. După succesul primei ediții a Street Music Festival , Ragtime 2017, ne întoarcem anul acesta cu ceva si mai pasional: Tango!”, anunță Ciprian Dancu, directorul festivalului.

Celebra muzica de dans argentiniană, care din anul 2009 a devenit patrimoniu UNESCO, este una dintre cele mai cunoscute, iubite și dansate muzici de pe tot mapamondul. Tangoul înseamnă pasiune, ritm, un mod de a transforma limbajul corporal în emoție pură atât pentru artiști cât și pentru public.

Festivalul se va desfășura pe parcursul a două zile, în 4 – 5 august, în Piața Mică, și are ca invitati artiști internaționali, cum ar fi binecunoscuta solista de tango argentinian Analia Selis – voce, acompaniată de muzicieni de valoare precum Răzvan Suma – violoncel, Rafael Butaru – vioară, Mariano Castro – pian și Omar Massa – bandoneon, toți aceștia făcând parte din proiectul muzical ArgEnTango.

Formația Sibiu Brass Band – poate cea mai prestigioasa trupa de alămuri, bas și percutie din Sibiu, precum și muzicieni soliști ai scenei sibiene – Ciprian Dancu – clarinet și saxofon, Monica Florescu – pian, Makcim Fernandez Samodaiev – violoncel, Cosmin Fidileș – vioară și actorul Florin Coșuleț vor mai urca pe scena din Piața Mică.

Colaboratori ai festivalului vor fi dansatorii de la școala “Tango Studio” din Sibiu. Copiii vor avea și ei parte de o poveste muzicală interactivă oferită de “Learn with Music Sibiu”.

 

Program

Sâmbătă, 4 august 2018:

Ora 19: Astor Piazzolla ”Anotimpuri” în interpretarea Florescu-Fernandez-Fidileș Trio

Ora 20: Poveste Muzicală pentru copii

Ora 21: SIBIU BRASS BAND

Duminică 5 august 2018:

Ora 19: SIBIU BRASS BAND

Ora 21: Analia Selis – ArgEnTango

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*