Tânără româncă, în cărucior cu rotile, umilită în Italia: ”Străini de r…t, marș la voi în țară. Handicapato!”

O tânără din România, în cărucior cu rotile, a îndurat umilințe dureroase în Italia. Românca a fost prima dată jignită în parcarea unui centru comercial, iar apoi a fost desființată și la un post de televiziune.

Beatrice are doar 23 de ani și locuiește în Italia de 16 ani. Fata are cetățenie italiană de aproape șase ani. Tânăra suferă de poliomelită şi se deplasează doar cu scaunul cu rotile, dar asta nu a împiedicat-o să ajungă o sportivă de succes în Italia.

Episodul din parcare a început când un italian nervos că nu își poate parca mașina pe un loc de la centrul comercial a început să țipe la Beatrice și la tatăl ei. Când acesta a auzit că cei doi sunt străini a răbufnit de-a dreptul.

”O prind eu pe stradă şi pe handicapata asta!”

„Străini de r…t, întoarceţi-vă în ţara voastră, marş!”, apoi a spus „Handicapată de c…t”, după care s-a dus la tatăl fetei şi l-a lovit violent. În urma loviturii, victima a ajuns la spital cu fractură de pomete, spune Corriere della Sera.

Nici mama lui Beatrice nu a scăpat de furia bărbatului. Agresorul a ameninţat-o direct şi a făcut gesturi obscene: „Oricum, o prind eu pe stradă şi pe handicapata asta!”

Ulterior, echipa unui post de televiziune din Italia a contactat familia Ion și a început să își bată joc și să vorbească urât cu fata. Emisiunea a fost difuzată la postul de televiziune LA7.

„Deci v-au insultat pentru că dumneavoastră, din păcate, nu puteţi merge şi din cauza faptului că sunteţi de origine romă”, a fost întrebată românca.

Sursă: Antena 3

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*