Tânăr din Cristian, fără permis, oprit de polițiști cu focuri de armă

Un șofer de 23 de ani, fără permis, care conducea duminică pe A1, a fost urmărit de polițiști pentru că nu a oprit la semnalul acestora.

El a fost oprit cu focuri de armă pe raza localității Aurel Vlaicu din județul Hunedoara, informează jurnalul. ro

La data de 15.10.2023, polițiștii din cadrul Biroului Poliției Autostrăzi au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa pe autostrada A1, însă conducătorul autoturismului a refuzat oprirea, moment în care polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, pe autostrada A1 pe sensul de mers Sibiu-Deva, apoi pe DN7, pe raza localității Aurel Vlaicu din județul Hunedoara, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcţiei de deplasare, moment în care a acroșat o autoutilitară, conducătorul autoturismului continuându-și deplasarea. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, executând două focuri de avertisment în plan vertical și trei focuri asupra autoturismului, fără a fi înregistrate victime”, anunță IPJ Hunedoara.

Potrivit comunicatului, în urma folosirii armamentului din dotare, polițiștii au reușit oprirea autoturismului și reținerea conducătorului auto, un tânăr în vărstă de 23 de ani, din localitatea Cristian, județul Sibiu.

„În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit faptul că, tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Ca urmare a testării tânărului cu aparatul din dotare, au existat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală. Conducătorul auto a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca acesta să fie prezentat unității de parchet competente pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, se menționează în finalul comunicatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*