Tânăr aflat la furat de lemne, împușcat de polițiști

Un tânăr a fost împușcat de polițiști în Săcuieu, județul Cluj, și a ajuns în spital. Victima s-ar fi aflat la furat de lemne și ar fi încercat să sustragă arma polițiștilor înainte de incident, scrie Monitorul de Cluj.

Foto: Arhivă

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a transmis detalii despre incidentul din Săcuieu, în care un tânăr a fost împușcat de poliție.

Polițiștii spun că acesta era hoț de lemne:

„La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați printr-un apel la SNUAU 112, cu privire la sustragerea de material lemnos de pe raza comunei Săcuieu. Polițiștii deplasați la eveniment au depistat, pe drumul comunal din localitate, un atelaj cu tracțiune animală cu care se  transporta material lemnos, aparent tăiat recent, în privința căruia exista suspiciunea că ar fi fost sustras. Pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale, persoanele care se aflau în atelajul hipo au fost conduse înspre sediul unității silvice din localitate.

În acest context, cele două persoane ar fi devenit recalcitrante, nu s-ar fi supus indicațiilor polițiștilor, încercând să sustragă armamentul și i-ar fi agresat fizic pe aceștia, împrejurări care au impus folosirea armamentului din dotare. Astfel, s-a efectuat uz de armă, prin focuri de avertisment în plan vertical, iar ulterior înspre unul dintre cei în cauză, rezultând rănirea acestuia în zona membrului inferior. Politiștii i-au oferit acestuia primul ajutor, iar ulterior a fost preluat de echipajul medical, în prezent aflându-se internat într-o unitate medicală, conștient, starea lui fiind stabilă.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj. De asemenea, se continuă cercetările și pentru comiterea infracțiunii de  distrugere, întrucât autospeciala de poliție a fost deteriorată de către una dintre persoanele prezente”, a transmis IPJ Cluj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*