“Take an Opera Break” – Operă în spaţii publice

foto_Laurentiu_StrautFilarmonica de Stat Sibiu a programat, în deschiderea ediţiei a XIV-a a Sibiu Opera Festival, o serie de mici concerte de arii în spaţii publice din Sibiu. Conceptul, intitulat sugestiv “Take an Opera Break”, este organizat pentru al doilea an consecutiv şi s-a desfăşurat în Aeroportul Sibiu, Curtea Primăriei Sibiu, Shopping City Sibiu şi Curtea Consiliului Judeţean. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar la Consiliului Judeţean Sibiu. Actiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Protagoniştii ediţiei de anul acesta a evenimentului “Take an Opera Break” au fost mezzosoprana Oana Andra, baritonul Iordache Basalic şi pianistul Alexandru Petrovici. “Intenţia şi scopul acestor mici recitaluri a fost acela de a merge în locuri în care publicul să rămână surprins, să ia o pauză pentru a asculta câteva arii de operă” a declarat Ioan Bojin directorul general al Filarmonicii de Stat Sibiu. Locaţiile alese pentru această ediţie au fost Aeroportul Sibiu, Curtea Primărieifoto_Cristina_Balau Sibiu, Shopping City Sibiu şi Curtea Consiliului Judeţean.

Genericul „Take an Opera Break” reprezintă o iniţiativă cu caracter de unicitate la noi în ţară, care, născută la ediţia anterioară a festivalului, a înregistrat un succes peste aşteptări. Sub forma unor scurte concerte de arii din opere, desfăşurate pe întreaga perioadă a festivalului, muzica este desprinsă din spaţiul închis, pretenţios al sălii de concert, fiind răspândită în mijlocul publicului larg, în spaţii publice, neconvenţionale.


Laurenţiu Străuţ

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*