Tabita TEUȘAN, dublă campioană națională la tineret!

Sibianca Tabita TEUȘAN (22 de ani) a confirmat, în weekend, forma bună în care se află încă de la începutul sezonului. A fost de fiecare dată pe locul I la tineret U23 și pe cel secund la senioare, în probele de 800 metri și 1500 metri, în finalele Campionatului Național indoor pentru seniori și tineret U23, întreceri găzduite de Sala de Atletism „Ioan Soter” din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu“ din Bucureşti.

(Dan GREAVU)

Sâmbătă, în prima zi de întreceri, eleva antrenorului Adrian DRĂGAN a avut al 2-lea timp din concurs în proba de 1500 metri – 4:28,37 și totodată primul la U23! Tabita Teușan (22 de ani) a fost depășită doar de Lenuța Simiuc-Burr (30 de ani, CSM Constanța), câștigătoarea la senioare. I-a luat în schimb fața  Cristinei Bălan (26 de ani, Athletics Timișoara), cu o sosire „la fotografie“, diferența fiind de doar 11 sutimi. A fost al doilea cel mai bun timp al său din carieră în această probă și Personal Best în competițiile de sală.

A doua zi, în proba de 800 metri, sibianca a fost din nou a doua la senioare și prima la U23! O cursă extrem de strânsă, cu Cristina Bălan trecând prima linia de sosire, în 2:10,59, cu doar 4 SUTIMI în fața Tabitei Teușan și la 64 de sutimi de locul 3, Claudia Ionela Coștiuc (19 ani, CSM Dorna).

Așadar Tabita Teușan e campioană națională de sală ]n 2024 la U23, atât la 1500, cât și la 800 metri și vicecampioană la senioare în ambele probe. „Mă bucur că am putut concura în acest sezon de iarnă, la Campionatele Naționale de Sală rezervate categoriei de Seniori și Tineret. Sunt fericită că am reușit să câștig cele 4 medalii, dintre care 2 de aur și 2 de argint, dar sunt ușor dezamăgită că nu am reușit să câștig și proba de 800 seniori. Am ezitat să plec mai repede în sprintul de final de cursă, iar din această cauză nu am reușit să o depășesc pe adversara mea directă Cristina Bălan, terminând la 4 sutimi față de ea. Mulțumesc antrenorului meu Adrian Drăgan, ca a reușit din nou să mă aducă în vârf de formă la concursul nostru principal din sezonul de iarnă, cât și pentru încrederea și sprijinul acordat. De asemenea, mulțumesc sponsorului meu CBS Eastern Europe pentru susținere, cât și clubului CSM Timișoara!!“, a declarat Tabita Teușan, la final.

Bucuros de rezultate, antrenorul Adrian Drăgan spune că pregătește o elevă foarte talentată, care are nevoie să fie sprijinită mai mult de oraș, de sibienii iubitori ai sportului și ai marii performanțe, pentru a obține timpi și mai buni, astfel încât să avem din nou o reprezentantă la Olimpiadă. „Am toată încrederea în Tabita, o consider enorm de talentată. Din păcate, suferim tare pentru că avem o lipsă enormă în ceea ce privește vitaminizarea și un medic care să ne sprijine! Visul nostru rămâne realizarea baremului olimpic în 2028, pentru care muncim zi de zi!“, a transmis Adrian Drăgan, antrenorul Tabitei Teușan, care a mulțumit totodată sponsorului principal CBS Eastern Europe.

Tot ieri, la 3000 de metri, medieșeanca Alexandra HUDEA (17 ani) a terminat pe podium (locul 3 la U23) și pe 4 la senioare, cu 9:56,61. A fost depășită de mai experimentatele Mădălina Sîrbu (21 ani, CSM Rarăul), Lenuța Simiuc-Burr (30 de ani, CSM Constanța) și Mihaela Blaga (20 de ani, CSA Mica Romă Blaj).

Medieșeanca a fost premiată, sâmbătă, de Federația Română de Atletism pentru rezultatele obținute în 2023. Cea mai valoroasă sportivă a Mediașului în acest moment a fost evidențiată pentru bronzul de la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), Alexandra reprezentând România în proba de 3000 de metri. Atleta noastră a fost premiată, împreună cu antrenorul Vasile IBĂȘFĂLEAN, de către celebra Maricica Puică, atletă medaliată la Olimpiada de la Los Angeles 1984 – aur la 3000 metri și bronz la 1500

Au participat sportivi de la 77 de cluburi din țară. Alexandra Hudea a reprezentat CSȘ Mediaș, dar a concurat în premieră și pentru CSM București, unde s-a legitimat recent. În lipsa unui club din Sibiu care să trimită sportivi la Naționale, Tabita Teușan a reprezentat în continuare CSM Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*