Tabita TEUȘAN, dublă campioană internațională a României!

Sibianca Tabita Teușan a cucerit 2 titluri de campioană internațională a României, în probele de 800 și 1500 metri, în weekend, la Craiova, unde au avut loc Campionatele Internaționale de Atletism ale României „Iolanda Balaș Soter”. Competiția s-a desfășurat pe Stadionul Nicolae Mărășescu din Craiova, fiind una din cele mai vechi întreceri din Europa. Au participat aproape 300 de atleți din România, dar și din Franța, Argentina, Bulgaria și Republica Moldova.

(Dan GREAVU)

Tabita Teușan, alături de antrenorul Adrian Drăgan (foto: facebook/Tabita Teușan)

În proba sa favorită, la 800 metri, sibianca pregătită de Adrian Drăgan a trecut linia de sosire cu timpul 2:06,73 minute, devansând-o pe Ștefana Zediu, de la SCM Bacău, cu mai bine de 2 secunde.

La 1500 metri, sportiva care se antrenează la Sibiu dar reprezintă în competiții CSM Timișoara a reușit să câștige cu 4:25,13 minute (nou record personal), având parte de un final strâns și devansând-o pe Lenuța Constantin (CSM Bistrița) cu 72 de sutimi.

foto: facebook/Tabita Teușan

În cadrul aceleiași competiții, medieșeanca Alexandra Hudea s-a impus la 3000 metri, cucerind la rândul său titlul de campioană internațională a României și reușind totodată calificarea la Campionatul Mondial de Atletism U20 care va avea loc în Peru în perioada 26-31 august.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*