Tabita Teușan a revenit în competiții cu o victorie la 10.000 de metri, la Brașov Running Festival

Sibianca Tabita Teușan a revenit în concursuri după o scurtă dar binemeritată vacanță. Multipla campioană națională a participat la Brașov Running Festival, întrecere aflată la a 3-a ediție, dar care a reunit anul acesta peste 1.200 de alergători din România și din străinătate.

foto: facebook/Atletism Sibiu

Tabita TEUȘAN a reușit să câștige entuziasmant proba de 10 kilometri OPEN feminin cu timpul de 0:37,11. „Cu atleți de elită și o atmosferă incredibil de motivantă, am fost martorii unui record mondial istoric pe 10 km, stabilit de Agnes! O zi de neuitat pentru pasionații de alergare și cu siguranță un eveniment memorabil în cariera mea de alergător.“, a transmis la final Tabita Teușan, care a fost însoțită de antrenorul său Adrian Drăgan. Tabita a făcut referire la atleta Agnes Ngetich, care a scris istorie la Brașov, în cursa Transilvania 10K, stabilind un nou record mondial de 10 km pentru femei, cu un timp de 0:29,24. 

Cursa elitelor a fost dominată clar de atletele din Kenya, nu mai puțin 7 clasându-se între primele 9.

foto: facebook/Atletism Sibiu

Tot la Brașov, sibianca a fost a 2-a româncă la European Road Mile, cu timpul de 0:04:59,0 și a 5-a în clasamentul elitelor feminine în aceeași cursă de 1 milă. Cursa a fost câștigată de turcoaica Emine Hatun MECHAAL, în 0:04:41,7.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*