Sute de alergători „s-au luat la întrecere” la Cluj EcoTrail UltraMarathon, de Ziua Națională. FOTO

Peste 700 de iubitori ai sportului și ai naturii au sărbătorit Ziua României pe dealurile din jurul Clujului, în cadrul competiției EcoTrail UltraMarathon. Printre ei s-au aflat și sibieni.

Iubitorii de mișcare în aer liber din întreaga țară și-au dat întâlnire joi, de Ziua Națională a României, la cea de-a cincea ediție a EcoTrail UltraMarathon. Ecotrail a apărut din nevoia de a crea în apropierea unui mare oraș curse de alergare responsabile din punct de vedere a mediului, accesibile tuturor indiferent de distanță.

Este vorba despre curse în cartierele Gheorgheni – Sopor – Borhanci cu distanțe de 50 de kilometri, 25 de kilometri sau 14 kilometri.

Câștigătorii concursului de alergat au primit premii în valoare de peste 15.000 de lei:

  • primele 5 locuri la ULTRA 50k – Open si primele 3 locuri la Categorii de varsta (18-39, 40-49, 50+);
  • primele 3 locuri la HALF 25k Open si Categorii de varsta (18-39, 40-49, 50+);
  • primele 3 locuri la MARTY 14k CROSS Open si Categorii de varsta (J<18, 18-39, 40-49, 50+).

 

Concurs cu scop caritabil

Din cele cinci ediții ale Cluj Eco Trail, ultimele trei au avut scop caritabil, respectiv banii strânși din înscrierile participanților vor fi folosiți pentru a oferi o bucurie copiilor nevoiași în pragul sărbătorilor de iarnă. ani de fapte bune!

Astfel, în 2019, 64 de fundraiseri alergători au strâns donații de 9.883 lei, iar anul trecut, 63 de fundraiseri alergători au obținut donații cumulate de 19.235 lei.

 

„Fiecare alergător înscris la Cluj Eco Trail Ultramarathon poate ajuta bunicii și copiii nevoiași de Sărbători, în cadrul campaniei Marele Crăciun, organizată de Totul este Posibil.

Participanții au avut ocazia să se bucure de peisajele de deasupra Clujului alături de prietenii de alergare, la pas „molcom” sau mai sprinten, după preferințe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*