„Sus Inima”, primul centru de suport oncologic din Sibiu

Primul centru de suport oncologic din Sibiu își dorește să ofere sprijin persoanelor afectate de cancer și familiilor lor, din momentul aflării diagnosticului, în timpul tratamentului și ulterior și oferă pacienților care nu domiciliază în Sibiu, dar care urmează aici un tratament radioterapeutic, posibilitatea de a fi cazați în spațiul „Casa Sus Inima”.

Deschiderea oficială a „Casei Sus Inima”, din Sibiu, str.  Constantin Noica, nr. 26, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, iar între orele 10.00 și 16.00 va fi Ziua porților deschise.

Echipa Asociației „Sus Inima” este formată din președintele Carmen Chindriș și vicepreședinții conf. univ. dr. Constantin Necula și Marieluise Knobloch.

Asociația este o organizație de caritate nonguvernamentală, înființată în Sibiu, cu scopul sprijinirii persoanelor afectate de cancer, atât a celor diagnosticate, cât și a familiilor și îngrijitorilor lor. “Misiunea noastră este aceea de a elimina efectele cancerului ca o problemă majoră de sănătate, prin prevenire, informare și diminuarea suferinței legate de boală. Asociația va desfășura conferințe de informare, grupuri de suport (pentru pacienți, aparținători), terapie ocupațională prin artă, suport psihologic, suport nutrițional. Centrul de suport oncologic va oferi totodată și posibilitatea de a întâlni diverși specialiști: oncologi, radioterapeuți, fizioterapeuți, psihoterapeuți și de a discuta cu ei în detaliu anumite aspecte legate de tratament și procesul de recuperare ulterior.

Scopul proiectului este crearea unui spațiu în care pacientul sau aparținătorul să se simtă în siguranță și înțeles, prin facilitarea întâlnirilor cu alte persoane aflate în aceeași situație, dezvoltarea de noi relații personale și evitarea izolării sociale, crearea posibilității de a împărtăși informații despre diferite subiecte de interes, prin îmbunătățirea stării de spirit și a calității vieții”, se arată într-un comunicat al asociației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*