Surpriză înainte de Paști pentru copiii din Casa Dalia a Arhiepiscopiei Sibiului

Copiii găzduiți în Casa Dalia a Arhiepiscopiei Sibiului, care funcționează din luna septembrie 2022 în parteneriat cu DGASPC Sibiu, au primit cu bucurie și cu plăcută surpriză vizita elevilor Liceului Tehnologic Terezianum din Sibiu, în pragul Sfintelor Paști.

Foto: Mitropolia-ardealului.ro

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS) a Arhiepiscopiei Sibiului colaborează deseori cu profesori și elevi ai Liceului Tehnologic Terezianum în diferite proiecte care schimbă în bine viața comunității sibiene.

De această dată, la inițiativa profesoarei Georgiana Ursuț, cadru didactic în cadrul Liceului Terezianum, în data de 6 aprilie a fost organizat un atelier de dezvoltare personală pentru cei 12 copii rezidenți în Casa Dalia, atelier la care au fost abordate teme precum legile dezvoltării personale, stima de sine, mulțumirea, recunostința, iertarea și educația pentru caracter.

Foto: Mitropolia-ardealului.ro

Activitățile și jocurile desfășurate au venit în întâmpinarea nevoii copiilor cu nevoi emoționale speciale, care fiind privați de ocrotirea propriei familii, cresc și se dezvoltă în funcție de modelele și de reperele pe care le descoperă în societate.

Inspirați de un citat din scriitorul libanez Khalil Gibran, care spune că „Viaţa fără dragoste este asemeni unui copac fără flori sau fructe”,  cu gândul că ceea ce rămâne în urmă este binele făcut, tinerii au petrecut împreună câteva ore încărcate de emoție și sinceritate, de autenticitate și deschidere.

Foto: Mitropolia-ardealului.ro

Elevii Liceului Terezianum, conștienți că „nu contează atât de mult cât dăruiești, ci câtă dragoste pui în ceea ce dăruiești”, au oferit tinerilor din Casa Dalia cadouri dulci și cărți de dezvoltare personală. Gazdele și-au exprimat aprecierea față de momentele frumoase și dorința ca voluntarii să se întoarcă cât mai curând pentru a continua astfel de activități.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*