„Sunteți norocoși”. Câte doi pe un scaun și fremătând de curiozitate, elevii învață să se protejeze în mediul online (CP)

„Sunteți norocoși! Cu ajutorul internetului aveți acces instant la informație și aveți toate șansele să fiți o generație de oameni super inteligenți” a fost mesajul pe care Vlad Vasiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, l-a adresat elevilor veniți la deschiderea celei de-a 9-a ediții a Congresului „Cybersecurity Dialogues Romania”.
Foto: Consiliul Județean Sibiu
Sala de ședințe a Consiliului Județean Sibiu a fost neîncăpătoare pentru micii curioși sosiți de la Școala Gimnazială „Regina Maria” din Sibiu. Câte doi pe un scaun și fremătând de curiozitate, copiii au aflat de la specialiștii de la NTT DATA Romania, Swiss Webacademy și Politia Sibiu cum se pot proteja de capcanele din mediul online atunci când se joacă, învață sau socializează.
Dacă prima zi este dedicată elevilor, următoarele două zile ale congresului specialiștilor în securitate cibernetică vor avea ca invitați reprezentanți ai autorităților publice, mediului de afaceri și industriei IT, între temele abordate aflându-se utilizarea Inteligenței Artificiale, protejarea infrastructurii IT în noul context geopolitic și dezvoltarea de noi tehnologii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*