Sucul cu 8 beneficii medicale: Are efecte anticancer, îmbunătățește vederea și ajută inima

Sucul cu 8 beneficii medicale, impresionante pentru sănătate. Acest suc este natural și poate să îți îmbunătățească vederea sau sănătatea inimii.

Sucul cu 8 beneficii impresionante pentru sănătate este sucul de morcovi.

Acesta nu numai că oferă potasiu și vitamina C, dar este și foarte bogat în provitamina A, potrivit healthline.com.

Se crede că consumul de suc de morcovi întărește imunitatea, îmbunătățește sănătatea ochilor și a pielii, printre alte beneficii.

Sucul cu 8 beneficii medicale impresionante

Iată 8 beneficii impresionante ale sucului de morcovi:

1. Conține mulți nutrienți – sucul de morcovi are un conținut scăzut de calorii și carbohidrați, în timp ce conține numeroși nutrienți
2. Poate îmbunătăți sănătatea ochilor / vederea
3. Poate stimula imunitatea
4. Poate oferi efecte anticancer
5. Poate să regleze nivelul de zahăr în sânge
6. Poate îmbunătăți sănătatea pielii
7. Poate stimula sănătatea inimii
8. Îți poate proteja ficatul

Sucul cu 8 beneficii medicale. Are efecte anticancer

Sucul de morcovi – Sucul cu 8 beneficii medicale: Studiile pe eprubetă sugerează că anumiți compuși din sucul de morcovi pot proteja împotriva cancerului, conform sursei citate.

Mai exact, poliacetilene, beta-caroten și luteina (compuși) din extractul de suc de morcov pot fi eficiente împotriva celulelor leucemice umane. Un studiu pe eprubetă a constatat că tratarea celulelor leucemice cu extracte de suc de morcovi timp de 72 de ore a dus la moartea celulelor canceroase și a oprit ciclul de creștere a celulelor, potrivit Monitorul de Cluj.

Un alt studiu pe eprubetă a raportat rezultate similare, dar a indicat că poliacetilenele – nu betacarotenul sau luteina – sunt principalii agenți anticancerigen din sucul de morcovi.

În același timp, sucul de morcovi, cu 8 beneficii impresionante pentru sănătate, conține cantități mari de nutrienți care beneficiază sănătății ochilor tăi.

Mai exact, 1 cană (250 ml) de suc de morcovi conține peste 250% din DV pentru vitamina A, mai ales sub formă de carotenoide de provitamina A, cum ar fi beta carotenul. Vitamina A este vitală pentru sănătatea ochilor. Mai multe studii asociază consumul de fructe și legume care conțin provitamina A cu un risc scăzut de orbire și boli oculare legate de vârstă.

Sucul cu 8 beneficii pentru sănătate. Ajută inima

Sucul de morcovi, sucul cu 8 beneficii medicale, poate ajuta la reducerea factorilor de risc pentru boli de inima.

Sucul de morcovi este o sursă bună de potasiu, un mineral care joacă un rol important în reglarea corectă a tensiunii arteriale.

S-a demonstrat că o dietă bogată în potasiu protejează împotriva hipertensiunii arteriale și a accidentului vascular cerebral. Iar compușii antioxidanti din sucul de morcovi vă pot aduce beneficii inimii.

Un studiu de 3 luni pe 17 adulți cu niveluri ridicate de colesterol și trigliceride a constatat că consumul a 2 căni (480 ml) de suc de morcovi pe zi a crescut semnificativ antioxidanții din sânge și a scăzut oxidarea lipidelor din sânge care poate duce la boli de inimă.

De asemenea, se crede că carotenoizii din sucul de morcovi promovează sănătatea ficatului.

Foto: depositphotos.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*