Succes la Muzeul ASTRA: Meșterul olar și oala fermecată, Moara norocoasă și Oița năzdrăvană, la mare căutare 

Muzeul ASTRA a înregistrat între 30 mai și 1 iunie 2925 de vizitatori. În acest interval, la Muzeul ASTRA a avut loc Târgul Național de Jucării, editia a XIII-a, dar transformat față de cum îl cunoaște publicul.

Mai precis, în locul atelierelor cu meșteri populari au fost pregătite trei trasee distractive, puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quizuri antrenante. Acestea sunt organizate în sectorul de olărit, morărit și pastoral din Muzeul ASTRA și au primit denumiri sugestive ca: Meșterul olar și oala fermecată, Moara norocoasă, respectiv Oița năzdrăvană.

Au fost utilizate peste 600 de quizuri, atât de copii, cât și de părinți sau bunici deopotrivă. Mulți dintre ei au oferit un feedback constructiv, inclusiv pe social-media, în comentariile de pe pagina de Facebook a muzeului.

Participanții au subliniat astfel faptul că aceste trasee au fost și sunt binevenite, mai ales că oferă un plus de dinamism și de educație culturală. Drept dovadă, sectorul pastoral din Muzeul în aer liber, cel înscris în traseul Oița năzdrăvană, a fost la mare căutare de participanți, fiind o zonă mai puțin vizitată, dar cu un farmec aparte. 

Pentru efortul lor, la întoarcerea de pe traseele #quiz, vizitatorii au fost răsplătiți cu jucării. 

Ieri, Ziua Copilului, intrarea a fost liberă în Muzeul ASTRA pentru toții copiii cu vârsta până în 18 ani. Deși vremea a fost instabilă, acest lucru nu i-a oprit pe vizitatori să răspundă la provocarea noastră de tip #quiz. 

Acest weekend a fost începutul lunii copilăriei la Muzeul ASTRA. Meșterul olar și oala fermecată, Moara norocoasă și Oița năzdrăvană rămân aici până în 30 iunie, iar cei interesați pot parcurge traseele între orele 10 și 18.  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*