Subprefectul Horațiu Marin cere cornuri proaspete. Pentru elevi!

Subprefectul județului Sibiu, Horațiu Marin, le-a cerut, astăzi, reprezentanților Consiliului Județean Sibiu să modifice programul de distribuire a pachetelor lapte-corn în zona rurală a județului.

În prezent, pachetele se distribuie zilnic în mediul urban și bisăptămânal (marțea și joia) în unitățile de învățământ de la sate. „Pentru ca elevii și copiii de grădiniță să beneficieze de produse proaspete, cred că e mai bine ca acestea să fie distribuite lunea și miercurea” , a propus subprefectul Horațiu Marin.

Subiectul a fost abordat în ședința de astăzi a comisiei județene pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor legale privind Programul pentru școli al României, comisie coordonată de prefectul județului.

De programul guvernamental „Laptele și Cornul” beneficiază, în anul școlar 2017-2018, 42.520 de elevi din clasele 0-VIII și preșcolari din grădinițele cu program normal de 4 ore.

Membrii comisiei au ales merele, din lista de fructe și legume aprobată prin HG nr. 640/07.09.2017, care mai cuprinde: pere, struguri de masă, prune, morcovi, păstârnac, țelină rădăcină, sfeclă roșie, ardei grași, castraveți proaspeți. Merele vor fi distribuite începând din semestrul II al acestui an școlar, în completarea produselor lactate și de panificație.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*