Studiu de circulație pe drumurile naționale

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA informează că în zilele de 17 și 24 iunie, respectiv 19 august va fi organizat un studiu de circulație numit „Ancheta de circulație origine – destinație“.

Acest studiu constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale.

În județul Sibiu, aceste puncte vor fi amplasate pe autostrada A1, Bradu și Șura Mare pentru 17 iunie. În etapa următoare, 24 iunie, locațiile vor fi autostrada A1 și Șelimbăr, iar pentru ultima etapă – 19 august – drumarii sibieni vor fi prezenți la Șelimbăr și Șura Mare. În aceste puncte vor fi echipe de recenzori și polițiști care vor invita conducătorii de vehicule pe o banda de rezervă (acostament sau banda I) și le vor adresa un set de întrebări despre: originea plecării în cursă; destinația cursei; ruta; scopul călătoriei; pentru vehicule de transport  marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri. Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducatorului auto sau alte date de înmatriculare – identificare. Întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime. Recenzorii vor purta ecusoane și vor consemna răspunsurile pe formulare tipărite. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNADNR SA roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu recenzorii, astfel încât ancheta să se desfășoare în condiții optime și într-un timp cât mai redus. (Cosmin PAL)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*