Studenții promovează Sibiul

În perioada 25 – 28 mai, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti realizează prima etapă de teren, din acest an, a proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României. Cu acest prilej, sunt programate deplasări în aria geografică a județului Sibiu, având ca obiective: ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice.

Acțiunea este dedicată Centenarului Marii Uniri și Anului European al Patrimoniului Cultural.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto “Sibiu, capitala capitalelor”, ce se doreşte reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit, şi care permite publicului larg să cunoască şi să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiţie, istorie şi de obiectivele sale turistice.

Catalogul va fi prezentat în seria de manifestări ”Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019”, dar și la diverse evenimente naţionale şi internaționale.

În urma acestor acţiuni, vor fi organizate expoziţii de fotografie la Bucureşti, precum şi în alte localități din regiunea explorată.

În palmaresul programului sunt consemnate acţiuni ce s-au concretizat în 10 cataloage foto de mare succes: „Dobrogea la răscrucea timpurilor”, „Descoperirea Naturii în Gorjul montan”, „Ținutul Vulcanilor”, „Țara dintre Crișuri”, „Din lumea Banatului”, „Haţeg ţinutul dinozaurilor”, „Din tainele Bucovinei”, „Ţinutul Neamţului”, „Enigmele Buzăului”, „Plaiurile Vrancei”.

Parteneri al proiectului coordonat de Paul Bordaș sunt: Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Fotoclubul Orizont, Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret Sibiu, Asociația Grupul de Acțiune Locală Mărginime Sibiului, Artografic, Clubul Studențesc de Artă Fotografică București.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*