Studenții Facultății de Inginerie din Sibiu, participanți la două prestigioase concursuri studențești

În cea de-a doua parte a lunii mai, studenții Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au participat la două concursuri studențești: Olimpiada Națională de Mecatronică din cadrul manifestării „Zilele Educației Mecatronice” (23-26 mai 2023, Cluj-Napoca, România) și Concursul internațional de robotică Eurobot (17-20 mai 2023, La Roche-sur-Yon, Franța).

Foto: Facebook Facultatea de Inginerie-ULBS

Olimpiada Națională de Mecatronică a fost organizată în acest an la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în cadrul manifestării științifice intitulată „Zilele Educației Mecatronice”, ajunsă la cea de-a XI-a ediție. La manifestare au participat studenți și cadre didactice de la specializarea ”Mecatronică” din 9 centre universitare din România: Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Politehnica Timișoara.

Foto: Facebook Facultatea de Inginerie-ULBS

Echipele Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au obținut rezultate remarcabile la cinci din cele șase secțiuni ale concursului, astfel:

Locul 1 la secțiunea Sisteme mecatronice industriale – programarea automatelor programabile pentru echipa formată din studenții Ilea Diana Maria, Mareș Octavian Dumitru (anul II Mecatronică), Malene Rareș Mihai (anul III Mecatronică) și Dînsu Cosmin Gabriel (anul I Mecatronică).

Locurile 1 și 3 la secțiunea Realizări în domeniul mecatronicii – Aplicații Matlab pentru echipa formată din studenții Ștefănescu Elena Andreea (anul I Mecatronică) și Bâlc Emanuel (anul IV Mecatronică).

Locul 2 la secțiunea Roboți mobili Line-Follower pentru echipa formată din studenții Cîrstea Andrei Călin și Ghișoiu Gabriel (anul II Mecatronică).

Locul 3 la secțiunea Sisteme mecatronice de zbor fără pilot pentru echipa formată din studenții Vesa Mihai (anul I master Sisteme Mecatronice Avansate) și Bălașa Andrei (anul I Mecatronică).

Locul 3 respectiv Mențiune la secțiunea Realizări în domeniul mecatronicii pentru Țopa Ionuț Cristian (anul I master Sisteme Mecatronice Avansate) respectiv pentru Morariu Timotei (anul II master Sisteme Mecatronice Avansate).

Concursul internațional de robotică EUROBOT, competiție de robotică adresată tinerilor din întreaga lume, a avut loc în perioada 17-20 mai 2023, în localitatea La Roche-sur-Yon din Franța. La competiție au participat 27 de echipe din: Algeria, Austria, Belgia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Serbia, Spania, Taiwan, Tunisia respectiv 80 de echipe din Franța. Echipa CyberTech din cadrul ULBS, formată din studenți de la specializarea Robotică, a ocupat locul 15.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*