Studenții au strâns peste 60 de cadouri pentru copiii defavorizați, în „Săptămâna Magică”

Peste 60 de cadouri merg la copii cu situație materială precară, în urma proiectului ”Săptămâna Magică” organizat de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, care s-a desfășurat în perioada 9-12 decembrie.

Inspirați de sloganul „Fii bucurie! Împarte bucurie!”, studenții, împreună cu profesorii lor, au participat la o serie de activități menite să aducă spiritul Crăciunului în facultate, dar și în comunitate: Shoebox (Cadoul din cutia de pantofi), Film și turtă dulce, Concerte de colinde şi Free Hugs (Îmbrățișări gratuite).

Au fost pregătite peste 60 de cadouri, care vor înveseli sărbătorile pentru copii de diferite vârste, din familii cu situație materială dificilă, prin intermediul proiectului Shoebox (Cadoul din cutia de pantofi). De asemenea, la inițiativa studenților și a profesorilor, în colaborare cu Tassid, au fost colectate în jur de 40 jucării și jocuri pentru a fi utilizate în scop terapeutic pentru copiii cu afecțiuni din spectrul autist, în cadrul Fundației UCOS – Un copil, O speranță.

În Săptămâna Magică – proiect aflat la cea de a treia ediție – studenți și profesori ai Facultății de Științe Socio-Umane au simțit emoție și bucurie prin intermediul Serii de film, cu turtă dulce, iar un grup de colindători a dus spiritul Crăciunului într-unul din căminele pentru persoane vârstnice din Sibiu. S-a simțit multă emoție la un minunat concert de colinde și, nu în ultimul rând, studenții și profesorii facultății au adus zâmbete și bucurie în sufletul sibienilor, oferindu-le acestora îmbrățișări gratuite în centrul istoric al Sibiului.

Proiectul Săptămâna Magică a luat naștere la inițiativa studenților Departamentului de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, departament din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, și s-a dezvoltat treptat în ultimii ani prin implicarea studenților și profesorilor din facultate.

„Povestea Săptămânii Magice a început odată cu inițiativa studenților noștri de a se implica în proiectul Shoebox, din dorința de a aduce puțină seninătate acelor copii cu care viața nu a fost atât de blândă. În timp, ni s-au alăturat colegi și studenți din alte departamente și am adăugat o serie de activități și inițiative prin care ne propunem să aducem bucurie în comunitatea sibiană. Dincolo de pregătirea profesională, credem că e esențial să formăm caractere nobile, generoase, sensibile și atente la problemele societății, iar Săptămâna Magică este unul dintre proiectele care le oferă tinerilor contextul în care să se implice cu dăruire”, ne-a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, decan al Facultății de Științe Socio-Umane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*