Studenții AFT Sibiu au asistat la un exercițiu militar de amploare

Săptămâna trecută, studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, din cadrul programului de studii universitare de licență Managementul Sistemelor Tehnice de Artilerie, din anii I și II de studii, au asistat în poligonul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, la tragerile executate de militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, în cadrul exercițiului „Wind Spring 24”.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Cadeții au avut oportunitatea de a urmări tragerile cu armamentul greu și ușor de infanterie, tragerile precise executate cu instalațiile Spike, modul de acțiune al transportoarelor blindate pentru trupe, Piranha V și lucrările de distrugere executate în diferite faze ale operației.

Foto: Facebook AFT Sibiu

De asemenea, s-au familiarizat cu activitatea subunităților de artilerie pe timpul executării misiunilor specifice din pozițiile de tragere și din zonele de manevră ale senzorilor.

La finalul zilei de instrucție, studenții au vizitat expoziția statică cu tehnică de luptă din dotarea Forțelor Terestre Române.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*