Studenți din București, în vizită la Garda de Mediu Sibiu

Comisarii de mediu sibieni au avut, pentru o zi, câțiva colegi mai tineri, care au avut ocazia să vadă ce înseamnă munca în domeniul protecției mediului.

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu a primit, astăzi, vizita unui grup de studenți ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. Este vorba despre o grupă de anul I de la Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, specializarea Protecția consumatorului și a mediului, îndrumați de prof. dr. habil. Livia Vidu.

Tinerii au petrecut o zi de muncă alături de comisarii sibieni, o experiență care le va fi utilă în cariera care îi așteaptă. „Am răspuns pozitiv apelului venit din partea reprezentanților facultății și ne-am bucurat să constatăm interes din partea studenților pentru tot ceea ce presupune munca noastră. Tinerii au putut, astfel, să cunoască direct de la specialiști o serie întreagă de aspecte din activitatea profesională. Am încercat să le oferim exemple de bună practică, pentru a ajuta Universitatea și pe ei, ca viitori practicieni. Este evident că vor avea nevoie de mai mult decât o zi de practică, însă o călătorie începe cu un pas. Sper să se convingă că merită să aleagă acest domeniu de activitate după finalizarea studiilor”, a declarat Constantin Dragomir, comisarul șef al Gărzii de Mediu Sibiu.

Tot în aceste zile, studenți ai USAMV București de la alte specializări s-au aflat în practică la companii sibiene de profil, precum Scandia Food și Moara Cibin.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*