Strategie surprinzătoare a Forumului German pentru alegerile locale din 2020

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) va avea propriul candidat de primar pentru municipiul Sibiu, posibil tot pe Astrid Fodor, însă nu are „locomotivă” electorală la Consiliul Județean.

Astrid Fodor

Pentru prima dată în ultimii ani, FDGR ia în calcul să nu propună niciun candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, a recunoscut liderul formaţiunii, Paul-Jurgen Porr.

„În ceea ce priveşte alegerile locale, (…) în ceea ce priveşte Sibiul, (…) noi la ora actuală nu vedem un motiv să facem o alianţă. Noi vom veni cu un candidat pentru Primărie şi cu candidaţi pentru Consiliul Local şi la fel pentru Consiliul Judeţean. Nu s-a discutat (despre candidatura lui Astrid Fodor – n.red.). În primul rând, doamna Fodor va trebui să se hotărască dacă va dori să candideze sau nu. Şi, pe urmă, Forumul va hotărî dacă o sprijinim sau nu. Deci, mingea nu este la noi deocamdată. Nu ştiu dacă vom avea un candidat pentru preşedintele Consiliului Judeţean. Vom vedea”, a afirmat Porr, vineri, într-o conferinţă de presă.

FDGR este principala forţă politică din municipiul Sibiu, din anul 2000 când a câştigat Primăria, propunându-l ca primar pe Klaus Iohannis. Viceprimar din 2008, Astrid Fodor a fost aleasă la alegerile locale din 2016, după ce fostul primar Iohannis a propus-o consilierilor municipali, ca să conducă Primăria Sibiu, după ce a fost ales preşedinte al României. Iohannis a deţinut patru mandate consecutive de primar al oraşului Sibiu, din partea FDGR, fiind ales la scrutinurile din 2000, 2004, 2008 şi 2012.

FDGR deţine în prezent şi un post de viceprimar, ocupat de Corina Bokor, şi are majoritate în Consiliul Local Sibiu.

Forumul are şi un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean (CJ), în persoana Christinei Manta Klemens, şi o treime din numărul de consilieri judeţeni, susţinând-o pe Daniela Cîmpean, preşedintele CJ Sibiu. FDGR a condus CJ Sibiu în perioada 2004-2012, când preşedinte a fost profesorul Martin Bottesch, actual consilier judeţean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*