Proiectul ”Strategie inteligentă bazată pe integrare şi urbanizare smart – SIBIU SMART” a ajuns la final

Primăria Sibiu a organizat vineri, 16 decembrie, conferința care a marcat încheierea proiectului ”Strategie inteligentă bazată pe integrare şi urbanizare smart – SIBIU SMART” finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

Primarul Astrid Fodor a deschis această conferință alături de directorul general al Agenției de Dezvoltare Centru, Simion Crețu, la eveniment participând reprezentanți ai instituțiilor publice locale care au colaborat la elaborarea și avizarea acestor documente, precum și echipa din Primăria Sibiu care a implementat proiectul.
”Din acest proiect au rezultat două documente importante pentru dezvoltarea municipiului Sibiu: Strategia Integrată pentru Dezvoltare Urbană și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Le-am elaborat transparent și aplicat pe particularitățile Sibiului, un oraș istoric, cultural și turistic care trebuie să își continue dezvoltarea, însă în acord cu specificul său unic. Spun „transparent” pentru că în procesul de elaborare am implicat comunitatea și stakeholderii locali, cărora le mulțumesc pentru implicare și sprijin. Am aplicat chestionare, am avut sesiuni de dezbatere, chiar și în contextul pandemiei care ne-a împiedicat să ne întâlnim fizic, așa cum am procedat pentru precedentele documente. Aceste strategii sunt esențiale în activitatea noastră, a administrației locale pentru că ne vor ghida în promovarea proiectelor într-un mod unitar și integrat, generând astfel maximul de rezultate”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Proiectul ”Strategie inteligentă bazată pe integrare şi urbanizare smart – SIBIU SMART” a reprezentat o investiție în valoare de 998.500 lei în planificarea strategică a dezvoltării orașului până în 2030.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*