START pentru reabilitarea DJ 141 C, care leagă județele Sibiu și Alba

Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentul constructorului care va reabilita drumul județean DJ 141. Investiția va fi realizată cu fonduri guvernamentale, prin Programul ”Anghel Saligny”, valoarea lucrărilor de execuție ridicându-se la 34.791.501,57 lei cu TVA. Cei 10,13 kilometri de drum vor fi reabilitați în 24 de luni. 

Foto: Consiliul Județean Sibiu

În cursul zilei de vineri, 17 martie, Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentul constructorului care va reabilita drumul județean DJ 141 C, de la limită cu județul Alba – Broșteni – Bogatu Român și până la intersecția cu DJ 107 B Păuca – Slimnic. Ordinul de începere a lucrărilor urmează să fie emis la începutul lunii aprilie 2023, iar durata lucrărilor de execuție se întinde pe o perioadă de 24 de luni.

Reabilitarea celor aproximativ 10 km de drum va fi realizată de către Asocierea SC Prenis SRL, SC DIMEX 2000 Company SRL și SC TOTAL NSA AG Construct SRL, desemnată câștigătoare în urma procedurii de achiziție publică lansată de CJ Sibiu. Valoarea contractului pentru execuția lucrărilor, contractului încheiat în 28.02.2023, se ridică la suma de 34.791.501,57 lei cu TVA.

Finanțarea este asigurată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Investiții  ”Anghel Saligny”, valoarea contractului de finanțare fiind de 37.108.198,92 lei cu TVA. Contribuția Consiliului Județean Sibiu pentru această investiție este de aproximativ 250.000 lei, asigurați din bugetul local.

”Prin intermediul acestei investiții, drumul județean DJ 141 C, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitat, vor fi amenajate drumuri laterale, vor fi executate șanțuri, rigole din beton, rigole carosabile și rigole de acostament, precum și elemente ce țin de siguranța circulației.  De asemenea, podul existent la km 13+780 va fi refăcut complet, și va avea o deschidere de aproximativ 11 m și o înălțime de 3,25 m.

Evident că, odată cu modernizarea acestui drum la standarde europene, conectivitatea cu județul Alba va fi mult îmbunătățită, ceea ce va facilita dezvoltarea economică și socială a localităților tranzitate de DJ 141 C”, explică reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*