Start în Raliul Maramureșului

Echipajele sibiene iau astăzi startul la Raliul Maramureșului, întrecere contând pentru etapa a 3-a a Campionatului Național de Raliuri Betano.

foto: facebook/Sebastian Barbu

Speranțele noastre se leagă de vicecampionul Sebastian Barbu, învingător în prima etapă în Raliul Harghitei, dar care a abandonat apoi la Raliul Argeșului după o ieșire în decor în chiar prima probă specială. Cele 45 de puncte acumulate în debutul sezonului îl plasează în acest moment pe locul 4 în Clasamentul General provizoriu, lider fiind, surprinzător, Norbert Maior (58 puncte – deși concurează pe o mașină cu configurație Rally4). Alături de Teodor Găină la această cursă, Barbu va încerca să revină în forță, având de luptat cu piloții de la Napoca Rally Academy, Simone Tempestini (locul 2 la General – 49 de puncte) și respectiv Bogdan Marișca, dar și cu Mihai Manole (locul 3 în acest moment, cu 46 de puncte) și Andrei Gîrtofan (locul 5, cu 39 de puncte).

Aștept cu nerăbdare startul în Raliul Maramureșului. Este un raliu la care am venit mulți ani ca spectator, doar pentru atmosfera de aici, așa că să pilotez pe probele acestei etape este ceva special pentru mine. Acum am nevoie de cât mai multe puncte și nu trebuie să repet greșeala din etapa precedentă”, a spus Sebastian Barbu, înaintea startului în Raliul Maramureșului.

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2023 de partenerii: AutoSole 2.0 SRL, Gorgandin, Foerch Romania, Terra Building, Jifa, EGLO Romania, Yiippi Adrenalin Travel Club, Comindustrial, NaceleUp.ro, Mindsoft și Indsoft.

În acest weekend, la Raliul Maramureșului vor participa 63 de echipaje. De 7 ori campion național în ultimele 8 sezoane, Simone Tempestini va lua startul pe Porsche 997 RGT și este favorit la victorie.

Raliul Maramureşului se desfășoară pe o lungime de 124 de kilometri. Va începe în această seară cu startul festiv programat la Baia Mare Value Center. Mâine sunt programate 6 probe speciale, iar duminică alte 3, întrecerea urmând să se încheie cu super speciala care se va desfășura chiar în centrul municipiului Baia Mare.

Planul orar, amănunte despre cursă, video probe speciale pot fi găsite AICI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*