Start EUROPAfest 2015 14 mai, 19:00, dublu Opening Concert – Bucuresti | Sibiu

Joi, 14 mai, EUROPAfest – jazz | blues | pop | clasic isi deschide larg portile si invita lumea buna sa i se alature intr-un maraton de evenimente pline de culoare si rafinament.Ca in fiecare an EUROPAfest vine cu ceva nou.In 2015 festivalul surprinde publicul cu un dublu Opening Concert – Bucuresti si Sibiu. Doua categorii de spectatori, una iubitoare de blues si jazz, cealalta de clasic, se vordelecta la un concert deosebit. Indiferent de oras, seara promite emotii, trairi intense si experiente autentice alaturi de artisti de prima liga.

Incepand cu ora 19:00,scena Teatrului Excelsiordin Bucurestieste animata de doua band-uri inovatoare si sofisticate, caracterizate prin originalitate si expresivitate artistica: Turn On | Finlanda si Hot Club de Bucharest | Romania.

Finlandezii de laTurn Onreusesc sa faca din fiecare concert o adevarata manifestare de forta, sunet si optimism. Tot ceea ce creeaza pe scena e live, fara compromisuri, doar traire si bucurie reala. Misiunea celor 6 artisti este conectarea cu publicul bucurestean pe acorduri de blues, rock si soul si oferirea unui spectacol memorabil. Hemppa Sihvonen–chitara, Jarppa Makinen–bas, Mara Paavilainen–tobe, Seppo Wahl–pian, Make Salminen–saxofon si Jukka Salmi–voceincep povestea pe scena si aduc incetul cu incetul publicul in propriul univers.

Hot Club de Bucharest adopta un stil de jazz distinct si energic, originar din suburbiile Parisului anilor’30 – „jazz-ul français” sau „manouche”. Ritmurile si refrenele acelor vremuri devin palpabile si, pentru o seara, atmosfera anilor ’30 este readusa la viata.Sub conducerea chitaristului Malin Cristache si avand-o ca solista pe Raluca Stoica, o vocalista desavarsita care a evoluat si in turneul european PROMS – Jazz & Classic derulat in 8 tari, Alex Man – chitara, Cornel Bucsa – vioara si Pavel Zurka – contrabastrimit ascultatorul direct in perioada interbelica, creeaza o stare speciala, pe care publicul o va pastra mult timp dupa incheierea concertului.

In inima tarii publicul din Sibiuse va bucura la EUROPAfest -Opening Concertde un spectacol de exceptie. Pianista japonezaMomoka Masuda,laureata Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, va evolua pe scena Salii Thalia alaturi de Orchestra Filarmonicii Sibiu, sub bagheta dirijorului Francois Robert Girolami| Franta.Seara promite un concert simfoniccaracterizat deemotie, sensibilitate si gratie.

jmEvents anuntaEUROPAfest 2015 ca o editie spumoasa, electrizanta si rafinata, realizata cu daruire si profesionalism – 10 zile de evenimentediverse si muzica buna. In perioada 14–23 mai Bucurestiul si Sibiulsunt invadate de voie buna, atat in spatii formale, cat si neconventionale. Publicul este invitat sa urmareasca si sa aplaude la scena deschisa executiile live surprinzatoare, ale invitatilor speciali din 45 de tari in cadrulBucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, Caffe Festival Ibis, workshopuri si master-classes, Jam sessions. Evenimentul se incheie pe 23 mai cu Gala EUROPAfestla Teatrul Odeoncucei mai buni artisti din festival. Agenda completa si informatii despre bilete se gasesc pe www.jmevents.ro, www.europafest.ro si www.jazzcompetition.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*