Stadionul Municipal, rana deschisă a suporterilor

Nu scriem istorie acasă! FC Hermannstadt va juca primul meci în nocturnă în Liga 1 pe teren propriu, adică la Tg. Mureș. Următorul meci pe care-l vor disputa sibienii este programat duminică, 30 septembrie, de la ora 21.00, pe Stadionul „Trans-Sil“, unde vor primi vizita vicecampioanei FCSB.

Suporterii sibieni mai au de așteptat până să-și vadă favoriții jucând în nocturnă pe arena din Sub Arini

Partida face parte din etapa a X-a a Ligii 1. Este vorba chiar despre primul meci în nocturnă al unei echipe din orașul Sibiu în primul eșalon al fotbalului românesc, meci considerat pe teren propriu. Din păcate, momentul istoric va avea loc la Tg. Mureș și nu la Sibiu, pe Stadionul Municipal, aflat în plină reconstrucție. Disputarea meciului la lumina reflectoarelor ar fi trebuit să fie un moment de istoric pentru suporterii fotbalului sibian, însă, din păcate, aceștia vor mai avea de așteptat până să-și vadă favoriții jucând în nocturnă pe arena din parcul Sub Arini.

Istoria ține de noi

Doar un suporter adevărat al echipei poate merge duminică, la Tg. Mureș, pentru a trăi acest moment crucial. Mai ales că este cel mai important meci al sezonului, cu liderul FCSB.

ALEXANDRU PELICI | antrenor: „Avem nevoie de puncte. Suntem în criză de puncte. Este un moment greu, sper să trecem peste.“

Partida se anunță una încrâncenată, în condițiile în care FCSB vrea să-și ia revanșa după umilința îndurată pe Municipalul sibian, în sezonul trecut, din sferturile de finală ale Cupei României. FC Hermannstdt s-a impus cu scorul de 3-0. Atunci, stadionul sibian trebuia să găzduiască primul meci în nocturnă al unei echipe din municipiul Sibiu pe teren propriu, însă frigul, precipitațiile și gazonul înghețat au amânat sărbătoarea fotbalului sibian. Meciul s-a jucat a doua zi, la amiază, iar fotbaliștii sibieni s-au impus de o manieră categorică.

Criză de puncte

O victorie cu FCSB ar fi momentul ideal pentru ca echipa sibiană să revină în prim-planul fotbalului românesc. Seria de înfrângeri din campionat a dus echipa pe loc de retrogradare. Dar echipa vine după calificarea în turul următor al Cupei României și cu un moral bun.

Calificați în optimi

Echipa sibiană a câștigat, miercuri, cu 2-0, primul meci disputat în actuala ediție a Cupei României, în compania echipei Academica Clinceni, ocupanta locului al doilea în Liga 2. FC Hermannstadt s-a impus în deplasare, pe terenul din localitatea ilfoveană, prin golurile reușite de Juvhel Tsoumou (‘53) și Petrișor Petrescu (‘66). „Nu a fost deloc un meci ușor. Am întâlnit o echipă cu jucători tineri şi ambiţioşi. Este important că ne-am calificat. Este un rezultat bun“, a comentat Pelici.

Cu această ocazie, la FC Hermannstadt a debutat Abdulrahimi Besart, fotbalist transferat săptămâna trecută. Vârful de atac în vârstă de 28 de ani a evoluat ultima dată la FK Partizani, în primul eșalon din Albania. Născut la Zagreb, Besart are dublă cetățenie, croată și macedoneană. El a evoluat în reprezentativele de juniori și tineret ale Croației, iar în naționala mare a Macedoniei are 12 selecții și un gol marcat.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*