Sponsorizare Marquardt. Finanțare pentru laboratorul de programare a roboților

Compania Marquardt România continuă activitățile de susținere a învățământului superior tehnic din Sibiu.

După ce a finanțat modernizarea și dotarea cu tehnologie modernă a laboratoarelor de Electronică, Informatică și Injecție Mase Plastice de la Facultatea de Inginerie din Sibiu, firma Marquardt Schaltsysteme Sibiu a sponsorizat recent instituția de învățământ superior pentru dotarea cu mobilier adecvat a Laboratorului de Programare a Roboților.

Cu această finanțare, Facultatea de Inginerie a achiziționat mese, scaune și dulapuri, reușind mobilarea laboratorului care are 32 de locuri pe scaune sau de 20 posturi de lucru. Laboratorul va fi folosit de studenţii de la patru specializări: Mecatronică, Robotică, Maşini-Unelte şi Sisteme de Prelucrare.

De asemenea, laboratorul este folosit şi pentru o parte din activitățile extracurriculare organizate de către Departamentul de Maşini şi Echipamente Industriale, cum ar fi pregătirea concursurilor naționale şi internaționale de robotică.

Compania Marquardt finanțează Facultatea de Inginerie din Sibiu pentru organizarea anuală a Campionatului de Roboți Mobili și sponsorizează deplasarea a două echipe studențești de robotică pentru participarea în fiecare an la Campionatul European de Robotică EURobot. Echipele de studenți (dintre care unii sunt și angajați part-time la compania Marquardt) au obținut rezultate foarte bune în ultimii ani în Campionatul European, ajungând de fiecare dată până în sferturile de finală.


ADVERTORIAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*