SPF, de nelipsit din rutina zilnică. Cum alegi cea mai potrivită cremă pentru tipul tău de piele?

Alegerea cremei cu protecţie solară (SPF) este esenţială pentru a avea pielea frumoasă şi sănătoasă în timpul verii.

foto: pixabay.com

Alegerea cremei cu protecţie solară (SPF) este esenţială pentru a avea pielea frumoasă şi sănătoasă în timpul verii.

Lumina ultravioletă este esenţială pentru producerea vitaminei D, însă expunerea la razele UV fără a aplica pe piele o cremă cu SPF 30 poate deteriora pielea.

Alegerea cremei de protecţie solară în funcţie de tipul de piele

Crema de protecţie solară se alege în funcţie de tipul de piele, potrivit sfatulmedicului.ro citat de Monitorul de Cluj.

Pielea uscată are nevoie de o cremă cu factor de protecţie (SPF) cu ingrediente hidratante, precum acidul hialuronic sau glicerina.

Pentru tenul gras sau cu acnee, ar fi indicată o cremă cu SPF fără uleiuri adăugate. Poţi alege o cremă cu textură uşoară, care previne înfundarea porilor şi apariţia acneei.

În cazul în care ai pielea mixtă, ai nevoie de o cremă SPF 30 care protejează împotriva razelor ultraviolete şi care are o textură lichidă.

Pentru pielea sensibilă poţi alege o cremă cu incrediente speciale, evitând formulele cu alcool şi conservanţi ce pot fi iritanţi. Pentru pielea sensibilă ai putea folosi o cremă SPF 50, cu formula lichidă.

Pentru pielea care suferă de roşeaţă sau vene dilatate trebuie să alegi o cremă de protecţie solară care oferă protecţie solară SPF 50+ şi tratament pentru simptomele de înroşire şi rozacee.

Pentru persoanele cu tenul predispus la acnee, ar fi indicată o cremă care protejează pielea împotriva influenţelor negative ale radiaţiilor solare şi a hiperpigmentării. Se poate alege o cremă nuanţatoare, care oferă tenului protecţie împotriva radiaţiilor UVA şi UVB şi împotriva luminii albastre.

De asemenea, un gel solar facial este o alegere bună dacă are SPF 50, deoarece va ajuta la reglarea formării de sebum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*