Spectacole de teatru pentru toate vârstele în acest sfârșit de săptămână, în cartierele Sibiului

La doar câteva zile de la gongul de închidere al Festivalului Internațional de Teatru, tinerii artiști ai orașului propun publicului sibian o serie de spectacole diferite ca estetică și tematică.

Foto: BIS Teatru

Proiectul Teatrul din cartier, implementat de Asociația Bis (BIS Teatru) aduce în acest weekend trei spectacole care vor avea loc în cartierele Trei Stejari și Gușterița.

Vineri, 5 iulie, la ora 21:00, la Grădina Bis din cartierul Trei Stejari va fi pus în scenă Mutat de la noi, un performance–instalație pe tema migrației care îmbină teatrul cu cinematografia și artele vizuale.

Spectacolul este o coproducție Cămine în Mișcare Timișoara – Bis Teatru Sibiu.

Anul trecut, Mutat de la noi  a fost aplaudat atât în Capitala Europeană a Culturii Timișoara, cât și în capitala Europei, Bruxelles.

Spectacolul, scris și regizat de Bogdan Sărătean îi are în prim plan pe actorul Claudiu Fălămaș și pe actrița de origine ugandeză Shama Leah.

Sâmbătă este rândul spectatorilor din Gușterița să se bucure de teatru.

Anaz și dragonul, un spectacol pentru toate vârstele poate fi văzut la Șura Culturală Gușterița de la ora 18:00.

Foto: BIS Teatru

Alexandru Romeascu (actor premiat la Gala Hop în anul 2023) și Diana Cătănescu istorisesc povestea transformării lui Bu (un dragon urâcios și bosumflat) în urma unei călătorii inițiatice alături de Anaz, o creatură zănatecă și zânatică.

Duminică, în 7 iulie, la ora 19:00, publicul larg este invitat din nou la Grădina Bis (str. Ștefan cel Mare nr. 56) pentru o premieră absolută. În cadrul unui exercițiu teatral comunitar, alături de MC Matli va urca pe scenă Vecinu Costică, în ineditul spectacol care îi poartă numele.

Proiectul Teatrul din Cartier își propune așadar să aducă pe scenă personaje pitorești din cartierele Sibiului, oameni care nu au pregătire ca actori profesioniști, dar care sunt dispuși să își spună povestea vieții pe scenă, să se exprime liber în fața comunității.

La toate cele trei spectacole intrarea este liberă pe bază de rezervare telefonică la numărul 0773736830 (inclusiv SMS).

Evenimentele vor continua de altfel și în săptămâna 8-14 iulie.

Născut în 90, spectacol care împlinește 10 ani de la premieră va fi jucat miercuri, 10 iulie, la ora 21:00, la Grădina Bis.

În 14 iulie îndrăgitul spectacol Anaz și dragonul se joacă de două ori, după cum urmează:

La ora 14:00 la CISNĂDIOARA, în spațiul magic de la MOONDASH ART GARDEN

Evenimentul va fi precedat de o drumeție în aer liber, organizată de Ioana Ocneriu (Sibiu Guide Nico) în cadrul Programului Anii Drumeției.

La ora 18:30 la Grădina Bis, în cartierul TREI STEJARI.

„În anul 2015 BIS Teatru a avut, în premieră în Sibiu, inițiativa de a duce spectacole de teatru și evenimente în cartierele orașului. Iată că nouă ani mai târziu, organizăm a zecea ediție a proiectului comunitar Teatrul din Cartier. Grație acestui proiect am animat de-a lungul anilor spații neconvenționale din cartierele orașului: parcuri, grădini, terenuri de sport, poduri, școli, biblioteci, etc. De șase ediții, în cadrul proiectului, organizăm evenimente și în afara orașului, în zona rurală și nu numai.” A declarat Andrada Grosu (BIS Teatru/ actriță & coordonator voluntari)

 

„Consemnăm, cu nostalgie și bucurie, câteva realizări ale proiectului, de-a lungul acestor ani:

Grație proiectului, am început să organizăm, în anul 2016, spectacole în Grădina Bis. În anii următori, acest spațiu s-a dezvoltat, devenind nu doar “casa noastră”, cât și un hub cultural îndrăgit de sibieni și deschis tuturor formelor de artă.

În anul 2017 am organizat primele spectacole și concerte pe malul Cibinului, atrăgând atenția asupra potențialului nefructificat al râului care traversează orașul nostru.

În anul 2018 am jucat pentru prima dată în Gușterița, în curtea Bisericii Fortificate Evanghelice, iar în anul 2020 am organizat primul eveniment cultural în locul care urma să devină Șura Culturală Gușterița, un spațiu extraordinar de activ și de îndrăgit de comunitate în prezent.” a declarat Bogdan Sărătean, regizor & coordonator Bis Teatru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*