„Spartan“ pe 5 la Cupa României. A jucat într-un picior!

CS Spartanii Dumbrăveni a bifat cea mai importantă performanță din istoria clubului recent înființat. Casian Birtalan a urcat până în sferturile de finală la Cupa României la tenis de masă, întrecere care se desfășoară în aceste zile la Odorheiu Secuiesc.

(Dan GREAVU)

Deși are doar 10 ani, a depășit mai mulți adversari la categoria juniori U11, încheind așadar pe locul 5-8. Casian a surprins plăcut, în condițiile în care a jucat ultimul meci, din sferturi, într-un picior, fiind accidentat. A strâns din dinți și a luptat până la capăt, fiind eliminat în cele din urmă de către Matei Niță – jucătorul nr. 1 în România, scor 0-3.

Tânărul sportiv câștigase grupa de calificare, cu 2 victorii, după care i-a depășit, pe rând, pe Csiszar Zsolt (scor 3-1), Andrei Tătăruș (scor 3-2) și pe Andrei Mihalache (scor 3-2).

Tot din cadrul clubului din Dumbrăveni, Corin Curuțiu s-a oprit în 16-imi, după ce a ieșit cu 2 victorii din grupe și l-a eliminat în primul tur pe C-tin Cudalbu, scor 3-0. La fel, Alexandru Avram a fost eliminat în turul 2, după ce trecuse de Denis Lup, scor 3-0. Cu o victorie și o înfrângere în grupa de calificare, Bogdan Morar a intrat pe tabloul principal, dar a ieșit din primul tur, cedând în fața lui Dragoș Iordache, scor 1-3.

Antrenați de prof. Ioan Corburean, cei 4 tineri sportivi de la CS Spartanii Dumbrăveni deplasați la Cupa României au luptat la juniori U11, deși au doar 10 ani, înregistrând următoarele rezultate:

  • Birtalan Casian – locul 5- 8
  • Avram Alexandru – locul 17-32
  • Curutiu Corin – locul 17- 32
  • Morar Bogdan – locul 33-64

Felicitări copii, Dumbrăveniul se poate mândri cu voi!“, a transmis clubul din Dumbrăveni prin intermediul paginii de socializare.

Eduard Bina (CSM Mediaș) a ieșit și el din grupa de calificare cu 2 victorii, câștigând apoi în primul tur, 3-1 cu Alexandru Matefi. A părăsit competiția în turul următor, 2-3 cu Răzvan Popescu. Colegul său de club Daniel Pipi a cedat în primul tur, 0-3 cu Luca Gabor. La fel și Matei Todoran, care a dat peste favoritul numărul 1 Matei Niță în chiar primul tur, scor 0-3.

Cupa României U11 și U13 are loc în sala din Odorheiu Secuiesc, între 2-4 februarie. La juniori U13 participă și Kevin Stoica (CSM Mediaș) și Mark Bărdaș, sportivul din Dumbrăveni care reprezintă în competiție CSS Od. Secuiesc.

Programul și rezultatele sunt pe site-ul FRTM–: https://bit.ly/3HMnXX4

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*