Somonul afumat se simte foarte bine în compania consistentă a smântânii, acompaniat de boabele dulci de mazăre şi feliile de ciuperci. O reţetă de paste pe cât de consistentă pe atât de rafinată.
Ingrediente:
400 grame spaghetti (spaghete), 350 grame file somon afumat, 400 ml smântână dulce grasă (32%), 1 cană de mazăre congelată, 8 ciuperci de cultură, 1 ceapă medie, 2 linguri de unt, 1 legătură mare pătrunjel proaspăt, sare, piper proapăt măcinat
Preparare:
Fierbeţi pastele. Tăiaţi fâşii sau rupeţi cu mâna somonul. Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa. Tăiaţi ciupercile felii. Topiţi untul şi sotaţi ceapa 1-2 minute, până când se înmoaie, fără a se prăji. Adăugaţi ciupercile. Stingeţi cu smântâna. Lăsaţi să dea fiarbă 1-2 minute până când ceapa este bine pătrunsă. Adăugaţi somonul şi mazărea şi lăsaţi sosul pe foc alte 4-5 minute. Asezonaţi cu sare. Amestecaţi sosul cu pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat. Pastele cu somon, mazăre şi ciuperci se servesc cu piper proaspăt măcinat. (reţetă preluată de pe www.cevabun.ro)